:

:

TV Most

clock

Januar 12, 2019   18:45

0

187

Mickovski: VMRO-DPMNE se ne plaši izbora

Lider VMRO-DPMNE Hristijan Mickovski istakao je da se ta stranka ne plaši izbora, kao i da ima dovoljno vremena da se organizuje fer izborni ciklus u skladu sa zakonom i da se zajedno sa predsedničkim izborima održe vanredni parlamentarni izbori.

"Danas od osramoćenog Zorana Zaeva čuli smo dve teze. Prva teza je da se krije iza odluka organa stranke, a druga je da su ankete pokazale sigurno vođstvo i da će novi četvorogodišnji mandat biti dobrodošao za svakog političara", naveo je Hristijan Mickovski na konferenciji za novinare.

Ako je tako, dodao je Mickovski, onda u ponedeljak treba raspustiti parlament, kako bi imali dovoljno vremena za organizovanje fer izbornog ciklusa.  

Ukazao je da se VMRO-DPMNE ne plaši izbora i da ima dovoljno vremena za pripremu, formiranje tehničke vlade i održavanje vanrednih parlamentarnih izbora zajedno sa predsedničkim izborima.

"A onda da vidimo da li Zoran Zaev i grupa oko njega uživaju poverenje, kao što je danas rekao na konferenciji za novinare", istakao je Mickovski.

"Mi ne tražimo izbore zato što želimo da bezuslovno VMRO-DPMNE bude vlast, već da Makedonija prestane da gubi i da Zoran Zaev i grupa oko njega konačno napuste političku scenu u Republici Makedoniji", rekao je Mickovski odgovarajući na pitanje da li se plaši izbora.

Ranije danas na konferenciji za medije makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je da Mickovski traži izbore, ali moli se da vlast to ne prihvati, kao i da vlast ozbiljno razmišlja o ovom zahtevu opozicije.

Izvor: Agencije

MickovskiMakeonija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva