:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Maj 27, 2019   11:56

0

219

Mihajlović: Ako i jedna žena trpi nasilje, nismo zadovoljni

Dokle god ijedna žena trpi bilo kakav vid nasilja, ekonomsko, fizičko ili psihičko, ne možemo biti zadovoljni onim što smo postigli, ali moramo biti brži i efikasniji, izjavila je danas predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović na konferenciji za medije pre početka sastanka o primeni Konvencije o eliminisanju svih oblika diskriminacije žena.

Mihajlovićeva je rekla da je neophodna šira društvena akcija, kako bi se svest o nasilju nad ženama podigla na još viši nivo.

Ona se osvrnula na ubistvo dve žene pre samo nekoliko dana u Novom Sadu i dodala da je to upravo dokaz da se takve stvari događaju pored nas.

"Smatram da svako od nas kao građanin ili građanka treba da se bori protiv nasilja", rekla je Mihajlović i istakla da nije dovoljno da država donese zakone, već da svaki pojedinac mora da se bori protiv nasilja.

Direktorka kancelarije UN Vimin u Srbiji Milana Rikanović rekla je da je Srbija ove godine dobila preporuku Komiteta o eliminisanju svih oblika diskriminacije žena u Srbiji.

"Sada već treba da se pripremimo, napravimo plan i za naredne četiri godine postignemo rezultat", rekla je Rikanovićeva.

Ona je navela da statistika pokazuje da rodna ravnopravnost još nije u potpunosti primenjena u Srbiji, mada je mnogo toga ipak urađeno i da su rezultate održivi.

Ambasadorka Australije u Srbiji Rut Stjuart rekla je da se i Australija suočava s velikim izazovima kada je u pitanju rodna ravnopravnost i da joj je zadovoljstvo da razmeni iskustvo sa Srbijom oko ovog problema.

Izvor: RTS

Mihajlovićnasilje nad ženama
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva