:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Decembar 20, 2018   11:15

0

325

Mihajlović: Auto-put Sremska Rača-Kuzmin za bolju povezanost regiona

Izgradnja auto-puta Sremska Rača-Kuzmin doprineće boljem povezivanju Srbije sa Republikom Srpskom i Bosnom i Hercegovinom, ali je važan projekat i za stabilnost regiona, rekla je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović.

Važno je da se Srbija povezuje sa svim susedima, bilo putevima ili železnicom, jer čim smo povezani, to znači manje nestabilnosti u celom regionu. Auto-put će značiti mnogo i za Srbiju i za Republiku Srpsku, kao i za Bosnu i Hercegovinu", rekla je ministarka.

"Srbija ne može da bude stabilna, a da region ne bude stabilan. Zato je auto-put Beograd-Sarajevo važan i zbog povezivanja, ali je i važan politički projekat", rekla je Mihajlovićeva na TV Hepi.

Ona je dodala da će se auto-put Beograd-Sarajevo, za koji je u sredu potpisan prvi komercijalni ugovor sa turskom kompanijom "Tašjapi", raditi kao prsten, u dve trase.

Potpisani ugovor vredan 250 miliona evra, kako je saopšteno, obuhvata projektovanje i izgradnju oko 17 km deonice Sremska Rača-Kuzmin, zajedno sa novim mostom preko Save, i izradu projekata za deonicu Požega-Kotroman.

"Deonica od Požege do Kotromana duga je oko 60 kilometara, i paralelno i za tu deonicu počinjemo da radimo projektno-tehničku dokumentaciju", rekla je potpredsednica Vlade.

Izvor: Танјуг

Zorana MihajlovićSrbijaRegionAuto-put
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva