:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Jul 29, 2021   11:15

0

71

Mihajlović: Balkan bez granica znači rast životnog standarda za sve

Nepostojanje granica u protoku kapitala, robe i ljudi, i zajednički regionalni projekti uticaće na poboljšanje životnog standard, ocenila je danas potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović.


 

Govoreći o inicijativi "mini Šengen" ona je na TV Hepi rekla da su celom regionu potrebni digitalizacija, zajedničko tržiste rada i protok kapitala.

„Ne razumem one koji bi da se bave politikom, a ne žele zajedničke regionalne projekte. Inicijativa mini Šengen, ili kako god će se zvati, neophodna je za sve tri zemlje", istakla je ona.

Dodala je da postoje problemi sa depopulacijom, da je sve manje dece i nedovoljno radne snage, što utiče i na političku stabilnost.

"Mislim da bi političari u regionu trebalo da se odgovornije ponašaju. Da budu svesni činjenica, a ne da, kao na primeru Buk-Bijele, odluke donose vođeni ličnim animozitetima", rekla je ona.

Kao dobar primer navela je predsednika Vučića koji je nabavio vakcine ne samo za Srbiju nego za ljude iz regiona.

"Voleli ga ili ne - rezultati postoje i valjda bi trebalo zajedno da rade sa Srbijom, koja napreduje ekonomski brže nego druge zemlje, a ne da pojedini političari iz BiH i Crne Gore ne žele da učestvuju ni u kakvim projektima“, poručila je ona.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva