:

:

TV Most

clock

Oktobar 08, 2021   15:32

0

105

Mihajlović: Biće dovoljno struje, gasa i toplotne energije

Građani mogu da budu potpuno mirni, Srbija će u mesecima pred nama imati dovoljno električne energije, gasa i toplotne energije, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

Građanima će struja i gas biti isporučivani po garantovanim cenama, bez poskupljenja, rekla je Ministarka Mihajlović prilikom obilaska kapitalnog remonta bloka od 650 megavata u Termoelektrani "Nikola Tesla B" u Obrenovcu.

Mihajlovićeva je dodala da će Vlada Srbije vrlo brzo sazvati sastanak sa EPS-om i Privrednom komorom Srbije kako bi se našao model snabdevanja industrije koji će omogućiti da u sadašnjim prilikama krize i visokih cena struje u Evropi ne budu ugrožena poslovanja EPS-a i domaće industrije.

Generalni direktor EPS-a Milorad Grčić je izjavio da se čine napori da remont bloka koji nije rađen 40 godina, a planirano je da traje 210 dana bude završen 11 dana pre tog roka.

Naveo je kako se u sadašnjoj energetskoj krizi vidi opravdanost politike predsednika  Vučića da Srbija obnovi i sačuva sve svoje termo i hidroenergetske potencijale.

Izvor: Танјуг

Mihajlovićenergetika
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva