:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Avgust 03, 2020   13:03

0

66

Mihajlović: Broj zaposlenih u građevinarstvu veći za 10 odsto

Broj zaposlenih u građevinarstvu veći je za 10 odsto u drugom kvartalu 2020. u odnosu na isti prošlogodišnji period, izjavila je potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović.

 

"Pored rasta broja gradilišta, kojih na današnji dan ima 61.443, još važnije je što u drugom kvartalu ove godine beležimo i rast broja zaposlenih u građevinarstvu, koji je veći za 10 odsto u odnosu na isti period prošle godine, bilo da je reč o izgradnji stanova, putarskom ili železničkom sektoru", rekla je Mihajlović.
Ona je, nakon sednice Saveta za BDP, rekla da u odnosu na prošlu godinu imamo 16.000 gradilišta više, kao i da se beleži rast vrednosti građevinskih radova, saopštilo je ministarstvo.
"Za sve one koji kritikuju broj gradilišta u Srbiji, činjenice potkrepljujemo rastom broja zaposlenih i rastom vrednosti izvedenih građevinskih radova. Na dobrom smo putu i uverena sam da će građevinarstvo do kraja godine ostati važan činilac rasta BDP-a, što je od izuzetnog značaja za održanje kvaliteta životnog standarda naših građana i građanki".
Takođe, Mihajlović ističe da se kontinuirano prate faktori koji mogu da utiču na rast bruto društvenog proizvoda, pošto od toga zavisi održivost naše ekonomije.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva