:

:

TV Most

clock

Oktobar 21, 2019   20:37

0

53

Mihajlović: Dajmo šansu Srbiji koja postaje bolje mesto za život

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da će samo u infrastrukturu narednih godina biti uloženo najmanje 10 milijardi evra.

Mihajlovićeva je istakla prilikom posete Novoj Varoši da su strateški pravci u infrastrukturi završetak Koridora 11, početak izgradnje autoputa Niš-Pločnik, Moravskog koridora, Fruškogorskog koridora i brze saobraćajnice Šabac-Loznica.

"Najvažnija deonica Koridora 11 Obrenovac-Čačak, koja je puštena u rad u avgustu pokazuje kolika je bila potreba da taj put postoji. Radi se deonica Preljina-Požega čiji rok za završetak je kraj 2021, godine, a od Požege krećemo ka Sarajevu, gde je deonica Požega-Kotroman 63 kilometra za koju će se projektno-tehnička dokumentacija raditi tokom 2020. godine, a radove možemo očekivati početkom 2021. godine", rekla je Mihajlović.

Ona je navela da se već radi projektno-tehnička dokumentacija od Požege do granice sa Crnom Gorom, gde je vrednost radova 50 miliona evra, kao i da će to biti finansijski najteža deonica, po procenama oko dve milijarde evra.

Kada je reč o Moravskom koridoru, ministarka je navela da su u toku "teški" pregovori o potpisivanju komercijalnog ugovora sa američko-turskom kompanijom.

"Imamo drugačiju ponudu od njihove. Zacrtali smo 800 miliona evra za projekat koji će obuhvatiti tri projekta, telekomunikacioni, putni i regulaciju Morave i nećemo odstupiti", navela je Mihajlović.

Ona je dodala da je suština novog investicionog ciklusa koji Srbija pokreće razvoj privrede i stvaranje uslova za bolji život i opstanak.

"Vlada Srbije puno ulaže u našu zemlju da bi se ovde bolje živelo. Moja poruka mladima i svima koji razmišljaju da odu iz zemlje je da daju šansu Srbiji jer ona postaje bolje mesto za život", izjavila je danas u Novoj Varoši Mihajlović.

"Radimo intenzivno na rekonstrukciji železničkog saobraćaja u koji se nije ulagalo decenijama, što je posebno važno za naš kargo prevoz. Ulažemo i u vazdušni saobraćaj. Primer je aerodrom u Nišu, koji je pre četiri godine imao 1.000 putnika, a na kraju ove biće ih 420.000", izjavila je ministarka.

Dodala je da se očekuje da Aerodrom Ponikve bude deo Aerodroma Srbije u narednih dvadesetak dana, ali i da je potrebno mnogo ulaganja i tek krajem iduće ili početkom 2021. godine može se očekivati da poleti, kako je rekla, neki ozbiljniji avion.

Ona je navela da će u Aerodrom Morava kod Kraljeva biti uloženo još više novca navodeći da će se iduće godine graditi još jedna pista, da početkom decembra počinju direktni letovi Kraljevo-Beč-Kraljevo, a u februaru Kraljevo-Solun-Kraljevo.

Izvor: Танјуг

Zorana MihajlovićNova Varoš
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva