:

:

TV Most

clock

Avgust 01, 2019   14:14

0

245

Mihajlović: EBRD važan partner za infrastrukturne projekte

Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, sastala se danas sa direktorkom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Zapadni Balkan Žužanom Hargitaj, sa kojom je razgovarala o zajedničkim projektima u oblasti drumskog, železničkog i vodnog saobraćaja.

Hargitajeva je istakla da Srbija puno gradi u poslednjih nekoliko godina i da je EBRD tu da pruži podršku kako u tekućim, tako i u novim infrastrukturnim projektima koje država pokreće.

Sagovornice su se složile da saradnja na izgradnji Koridora 10 teče po planu i bez problema, a na sastanku je bilo reči i o izgradnji novog auto-puta Niš-Merdare-Priština, čija izgradnja na prvoj deonici od Niša do Pločnika treba da počne sledeće godine.

Govoreći o železničkom saobraćaju, potpredsednica Mihajlović istakla je da su železnice strateški važan sektor za Vladu Srbije.

“Pored reformisanja preduzeća, dosta ulažemo u rekonstrukciju železničke infrastrukture i rehabilitaciju pruga, ali i nabavku novih lokomotiva. U pitanju su projekti koje realizujemo u saradnji sa EBRD-om. Važno je što radimo zajedno i što radimo dobro”, rekla je Mihajlovićeva, saopsteno je iz njenog kabineta.

Direktorka EBRD-a zahvalila je potpredsednici Vlade na dobroj dosadašnjoj saradnji, rekavši da je puno projekata koje ova međunarodna finansijska institucija realizuje sa Ministarstvom i da su tu da pomognu da se dinamika i tempo dal?e realizacije investicija efikasno sprovode.

“Tu smo ne samo da finansiramo projekte, već i da pomognemo da se učinak unapredi”, rekla je Hargitajeva.

Izvor: Танјуг

MihajlovićHargitajEBRD
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva