:

:

TV Most

clock

Decembar 20, 2021   19:03

0

147

Mihajlović: Ekstremisti bi da region vrate u prošlost

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović rekla je da protesti koji su danas u Tirani organizovani povodom posete predsednika Srbije i inicijative Otvoreni Balkan pokazuju da u okruženju i dalje postoje političke snage koje za sebe vide korist u pokušaju vraćanja regiona u prošlost.

“Ciljevi inicijative Otvoreni Balkan, koju je pokrenuo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, zajedno sa premijerima Albanije i Severne Makedonije, jesu povezivanje, brži ekonomski razvoj i bolji život za ljude koji žive na ovim prostorima. Protivljenje ovoj incijativi direktno se suprotstavlja interesima građana čitavog regiona, koji pre svega žele mir, stabilnost i bolji život'''', poručila je Mihajlović, saopšteno jke iz njenoh kabineta.

To se, kako je istakla, ne postiže podizanjem tenzija, već rešavanjem problema dijalogom i saradnjom na onim pitanjima gde imamo najviše zajedničkih interesa, a to su investicije i infrastrukturno povezivanje.

''''U tom smislu, Otvoreni Balkan jeste inicijativa za bolju budućnost regiona, a ekstremističke reakcije na nju pokušaj da se region vrati u prošlost”, kaže Zorana Mihajlović.

Izvor: Танјуг

MihajlovićprotestiTiranaOtvoreni Balkan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva