:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Januar 11, 2019   18:52

0

219

Mihajlović: Građani koji protestuju ne žele Đilasa, Jeremića i Obradovića

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović kaže da su građani koji protestuju jasno pokazali da ne podržavaju Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i Boška Obradovića.

"Koliko im organizatori protesta zapravo veruju i koliko ih podržavaju najbolje pokazuju time što im ne daju ni da se obrate okupljenima, a kamoli da im dozvole da ih predvode", napisala je Mihajlovićeva u tekstu pod naslovom "Kad istina zaboli", koji je objavila na svom Fejsbuk nalogu.

Ona ne spori da građani koji protestuju nisu zadovoljni politikom Vlade Srbije, ali je istakla i da se ne može pobeći od činjenice da upravo ti građani ne žele Jeremića, Obradovića i Đilasa.

Prema njenim rečima, građani vide da Jeremić, Obradović i Đilas nemaju nijednu ideju, nijedan konkretan predlog ili smislen program šta treba promeniti da bi, kako kaže, svima u Srbiji bilo bolje, a ne samo toj opozicionoj trojci.

"Priču kako smo mi najgori, a kako su oni najbolji, da su Oni sveci na koje su svi čekali, niko više neće da kupi. Jer ti isti građani su živeli i u zemlji koju su Oni vodili i znaju kako je bilo. Ta priča je provaljena, što bi klinci rekli'', navela je potpredsednica Vlade.

Naglasila je da su predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Srbije otvoreni da u bilo koje vreme razgovaraju sa građanima koji nisu zadovoljni kako bi videli šta može i šta treba popraviti.

Mihajlovićeva kaže i da Vučić i Vlada sve vreme popravljaju "pokvarene stvari" koje su ostavili prethodnici.

"Od pitanja Kosova, stabilnosti javnih finansija, rasta BDP-a iz godine u godinu, većeg zapošljavanja, rasta plata, saradnje i otvorenosti sa svetom, zatvorenih muzeja, neizgrađenih auto-puteva i neobnovljenih pruga, sve do građevinskih dozvola po kojima smo u njihovo vreme bili na 186. mestu, a danas smo 11. na svetu.

Kad se, navodi Mihajlovićeva, pogledaju argumenti, jasno je zašto opozicija nema nikakav plan i da sa Jeremićem, Obradovićem i Đilasom nema o čemu da se priča.

"Ne zato što smo mi vlast, a oni opozicija, već zato što jednostavno nemamo o čemu da razgovoramo. O čemu da razgovorate sa ljudima bez ideje, konkretnih predloga i programa", pita se Mihajlovićeva i dodaje da kada nema ideja, onda se gomilaju pretnje.

"Tako mi Jeremić preko svog trbuhozborca samozaljubljenog u rođeni glas poručuje da me čeka suđenje, oduzimanje prava glasa, verovatno i hapšenje. Priznajem, ne bih se iznenadila da ovaj samoprozvani ekspert za diplomatiju, poznat po izjavi da 'Putin ne podnosi predsednika Vučića', proširi svoje pretnje na uvođenje prekih sudova, lomača i javnih giljotina'', napisala je Mihajlovićeva.

Ona je podvukla i da u Srbiji niko nikome neće oduzeti pravo glasa i da pravdu neće sprovoditi ni masa, ni Vuk Jeremić, već zakon i sudovi.

"Nikoga neće uplaštiti najavom nove inkvizicije. Građani neće dozvoliti da otvarate sukobe među samim građanima. Građanin Srbije neće udariti na građanina Srbije, ma koliko to svesno ili nesvesno prizivali. Taj film se neće prikazivati u našoj zemlji", zaključuje Mihajlovićeva.

Izvor: Танјуг

Zorana MihajlovićĐilasJeremićprotest
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva