:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Septembar 23, 2021   12:27

0

25

Mihajlović i sekretarka SAD o saradnji u energetici

Srbija i SAD dele zajednički cilj u borbi sa klimatskom krizom i obavezale su se da će ubrzati primenu tehnologija za proizvodnju čiste energije i ispuniti svoje obaveze na putu ka postizanju karbonske neutralnosti do 2050. godine, zaključeno je u razgovoru ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović i sekretarke SAD za energetiku Dženifer Granholm.

Kako je saopštilo Ministarstvo rudarstva i energetike, one su se sastale na marginama ministarskog sastanka Partnerstva za transatlantsku energetsku i klimatsku saradnju u Varšavi, a na njemu se razgovaralo o saradnji dve države u procesu energetske tranzicije, razmeni iskustava i tehnologija, borbi sa klimatskim promenama i dostizanju karbonske neutralnosti.

Kako je saopšteno, Srbija i SAD dele ciljeve očuvanja sigurnog snabdevanja energijom, ali i izazove u vezi sa zamenom proizvodnje električne energije iz postojećih elektrana na fosilna goriva, proizvodnjom iz novih tehnologija sa nultom emisijom štetnih gasova, uključujući obnovljive izvore energije, poput energije vetra i sunca.

Dve zemlje saglasne su i u tome da je skladištenje energije kritičan element energetske bezbednosti, i to uključuje i unapređenje potencijala hidroenergije i njenog skladištenja, ističe se u saopštenju.

Ministarstvo energetike SAD i Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije planiraju da konkretizuju mehanizme za primenu najsavremenije tehničke ekspertize i tehnologija koje poseduju američke kompanije i nacionalne laboratorije Ministarstva energetike SAD, kako bi se ubrzala energetska tranzicija u Srbiji, navodi se u zajedničkom saopštenju.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?