:

:

TV Most

Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

clock

Oktobar 21, 2021   13:56

0

41

Mihajlović i Tjurdenjev: Efikasna realizacija projekata

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa Kirilom Tjurdenjevim, generalnim direktorom NIS, o aktuelnim i perspektivnim projektima u oblasti energetike.

 

„Definisali smo okvire nove energetske politike, u toku je izrada strateških dokumenata. Sve to je deo vizije o obezbeđivanju dugoročne energetske bezbednosti i nezavisnosti Srbije. Saglasili smo se da je NIS važan deo energetskog sektora i da je neophodna saradnja kako bi se projekti što efikasnije realizovali, jer je to u interesu naše države i građana", navela je ministarka. Dodala je da je važno da se projekti realizuju, posebno oni gde se ulaže u nove kapacitete koji koriste obljvljive izvore za proizvodnju energije.

Kada je reč o projektu izgradnje TE-TO Pančevo, rečeno je da je akcionim planom previđena finalizacija do kraja godine, kada se očekuje i probni rad.

Tjurdenjev je zahvalio na saradnji i podršci, jer je, kaže, ministarstvo energetike uvek na raspolaganju kada je reč o zajedničkim projektima, zbog čega je, dodao je, poslednjih godina urađeno više nego za prethodnih šest godina.

"Kada je reč o snabdevanju gasom, čekamo novi ugovor Srbijagasa i Gasproma, pregovori su u toku i razumemo trenutnu situaciju, ali svakako neće biti problema sa snabdevanjem", rekao je Tjurdenjev.

Na sastanku je bilo reči i o razvoju Petrohemije nakon njene privatizacije, u skladu sa novim tehnologijama, saradnji na novim projektima i realizaciji postojećih, investicionih projekata u rafineriji Pančevo, kao i o pitanju skladištenja obaveznih rezervi nafte.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva