:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Septembar 23, 2021   17:47

0

168

Mihajlović i Zivkov o saradni Srbije i Bugarske u energetici

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je danas, tokom ministarskog sastanka Partnerstva za transatlantsku energetsku i klimatsku saradnju u Varšavi, sa bugarskim kolegom Andrejem Živkovom o saradnji i regionalnom povezivanju.

Ministarka je naglasila da je izgradnja gasnog interkonektora jedan od prioritetnih projekata za povezivanje Srbije sa susednim državama, saopšteno je iz kabineta Mihajlovićeve.

„Kao što znate, spremni smo da do kraja oktobra počnemo radove, a ovaj interkontektor je izuzetno važan za nas jer želimo da diverzifikujemo i rute i dobavljače gasom, kako bismo obezbedili dugoročnu stabilnost u snabdevanju ovim energentom, ne samo za Srbiju, već za čitav region", istakla je ona.

Dodala je da postoji prostor da Srbija i Bugarska prošire saradnju i na druge oblasti u energetici, posebno kada je reč o projektima u okviru zelene agende

Bugarski ministar energetike Živkov je rekao da sve pripreme za početak radova na izgradnji gasne interkonekcije teku po planu.

„U toku je procedura za izbor izvođača radova, spremili smo sva dokumenta i čekamo odluke nadležnih organa. Veoma je važno da granica između Srbije i Bugarske ne bude prepreka, već da nas ona povezuje, ne samo u ovom, već i u drugim projektima“, rekao je on.

Izvor: Танјуг

MihajlovićŽivkovenergetikaBugarska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva