:

:

TV Most

clock

Februar 27, 2020   13:13

0

169

Mihajlović: Infrastrukturni projekti neće stati zbog izbora

Ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da nema razloga da ijedan infrastrukturni projekat u zemlji stane zbog kampanje i predstojećih izbora.

Odgovarajući na pitanja novinara u Kruševcu, Mihajlović je kazala da se svi projekti odvijaju po planu, u oblasti drumskog, železničkog i vodnog saobraćaja.

Prema njenim rečima, u proteklih sedam godina održavalo se nekoliko izbora, ali to nije sprečilo sadašnju vlast da od 2014. godine, od jednog infrastrukturnog čvorišta u zemlji - Beograd danas Srbija ima nekoliko takvih čvorišta.

Istakla je da je Niš sa otvaranjem aerodroma "Konstantin Veliki", završetkom Koridora 10 jug-istok postao jedan od infrastrukturnih čvorišta u zemlji, kao i grad Čačak otvaranjem autoputa Beograd-Čačak.

Mihajlović je navela da i Kruševac postaje jedan od glavnih infrastrukturnih čvorišta u zemlji jer je blizu dva aerodroma -niškog i kraljevačkog, a za dve godine, završetkom Moravskog koridora taj grad biće spojen sa Koridorom 10.

"To je suština razvoja infrastrukture, da pokušamo sve vidove saobraćaja da razvijemo i dovedemo infrastrukturu do najvažnijih gradova, jer je to uslov da ljudi ostaju da žive u zemlji", istakla je ministarka.

Odluka Zelenovića demokratska, bojkot besmislen

Mihajlović je pozdravila odluku gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića da učestvuje na lokalnim izborima u tom gradu, dodajući da je to odluka prave demokratije i da pokazuje da je besmisleno pozivati na bojkot.

"Mislim da je to odlična odluka i prava demokratija, jer je dobro izaći na izbore i izmeriti se sa svima koji žele na tim izborima da učestvuju", rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, odluka Zelenovića pokazuje potpuni besmisao Dragana Đilasa, Boška Obradovića i ostalih koji žele bojkot. Ona je dodala da građani treba da izađu i glasaju za one za koje misle da možda mogu bolje da vode određeni grad ili opštinu.

"SNS hoće da se meri sa svima, da pokažemo šta smo uradili i da vidimo kako to građani ocenjuju. Hoćemo da se borimo i verujemo u našu pobedu", poručila je Mihajlović.

Izvor: Танјуг

MihajlovićZelenovićizboriinvesticije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva