:

:

TV Most

clock

Jun 19, 2020   12:58

0

96

Mihajlović: Ispravili smo veliku nepravdu

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Republički geodetski zavod (RGZ) ispravili su jednu od velikih nepravdi i omogućili da građani koji su kupili stanove od stambenih zadruga mogu da ih ukljuže.

Oni će na osnovu mišljenja Ministarstva i Zakona o državnom premeru i katastru moći da upišu svoje stanove u katastar nepokretnosti i tako postanu zakoniti vlasnici.

"Procena RGZ je da u Srbiji ima oko 10.000 stanova koji će na ovaj način konačno moći da se upišu u katastar", kaže ministarka građavinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je navela da je ovim ispravljena jedna od velikih nepravdi prema vlasnicima stanova koji su ih kupili od stambenih zadruga, jer je bilo mnogo slučajeva da u istoj zgradi neki vlasnici mogu, a neki ne mogu da upišu imovinu u katastar.

Posebna odredba o upisu prava svojine primenjivala se isključivo na stanove stečene iz otkupa, ali ne i na stanove koji su kupljeni od stambenih zadruga.

"Ovom odlukom ne samo što ćemo pomoći više od 30.000 naših građana, nego i povećati pravnu sigurnost u prometu nekretnina i dosledno primeniti načelo pouzdanja u javni registar nepokretnosti", rekla je Mihajlovićeva, a navodi se u saopštenju.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?