:

:

TV Most

clock

Februar 04, 2020   20:48

0

217

Mihajlović: Kurti će ukinuti takse kao ustupak SAD

Novi premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti će ukinuti takse i to će prikazati, ne kao ustupak Srbiji, nego Americi, ocenio je danas dugogodišnji izveštač sa Kosova i bivši šef vladine Kancelarije za saradnju s medijima, novinar Milivoje Mihajlović.

"Ove dosadašnje izjave i uslovljavanje Srbije za nastavak dijaloga je marketing, spin koje Kurti juče i danas koristi da bi dobio malo širu podršku. On će ukinuti takse, i to će prikazati kao uslugu Americi, ali će ih ukinuti iz praktičnih razloga, jer ljudi plaćaju 30 odsto skuplje namirnice nego ranije", kazao je Mihajlović za televiziju N1.

Ukidanje takse je, dodaje, racionalna odluka.

"Kurti nije neracionalan covek, on, jeste, ima velikoalbanske fantazije, i to mu zameraju, ali će on promeniti taj kurs. On je, kako su ga opisali u medijima, skroman, pošten i opasan covek. Opasan po svoje političke protivnike, a njegov prvi politički protivnik je Hašim Taci. Kurti je proveo više vremena u Tačijevom zatvoru nego u srpskim zatvorima", izjavio je Mihajlović.

Novi premijer Kosova je, navodi, karijeru počeo da gradi na protestima u Prištini.

"Njegov mentor je bio Adem Damaći, kosovski Mendela. On je od njega napravio buntovnika, koji danas i kada je postao premijer, živi u svom skromnom stanu, nije bogat. On je bio u zatvoru u Srbiji zbog političkih ideja, u Nišu i Požarevcu, a posle 5. oktobra 2000, Vlada Vojislava Koštunice je oslobodila njega i 260 Albanaca. Kada se vratio na Kosovo, vodio je neku emisiju i došao je pod udar Tačijeve vlasti kada je pitao ko je ubijao Srbe na Kosovu. Dakle, nesumljivo da Kurti ima oštar jezik", rekao je Mihajlović.

"Nadam se da neće koristiti dijalog u Briselu isključivo da bi ostao na vlasti kao Tači. Mislim da će pokušati da popravi odnos s Beogradom", oceni je Mihajlović.

On ipak, ne očekuje da će dijalog biti uskoro nastavljen, jer slede izbori u Srbiji, ali i u SAD.

"Mislim da je 2020. godina izgubljena za nastavak dijaloga", smatra Mihajlović.

Izvor: Танјуг

KiMMilivoje MihajlovićtakseKurti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva