:

:

TV Most

clock

Jun 16, 2022   19:03

0

118

Mihajlović: Lavrov nije politički laik

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović reagovala je na današnju izjavu Sergeja Lavrova, koji je čudnom ocenio njenu izjavu da bi njegova poseta zakomplikovala situaciju u Srbiji i da je dobro što je odloženo, porukom da ne zna šta je čudno s obzirom na to da šef ruske diplomatije nije politički laik, a da je zvanični Beograd pod velikim pritiskom zbog neuvedenih sankcija Rusiji.

„Uverena sam da je gospodin Sergej Lavrov isuviše iskusan diplomata da bi ga začudila bilo koja moja izjava, pa i ova vezana za njegovu otkazanu posetu Srbiji. Ne znam šta je čudno u činjenici da se Srbija, kao evropska zemlja, nalazi pod velikim pritiskom Evrope i čitavog Zapada samo zato što je jedina zemlja Evrope koja se nije pridružila sankcijama Rusiji i ruskim zvaničnicima", navela je Mihajlovićeva.

Ona je, kako je saopšteno iz vlade, istakla da je Srbija pod pritiskom EU i čitavog Zapada ne zato što je nešto loše uradila, već naprotiv, zato što kao prijatelj pruža ovu vrstu podrške Rusiji, zemlji koja je ugrozila teritorijalni integritet jedne druge suverene zemlje - Ukrajine.

"I samo politički laik ne vidi da u ovim okolnostima poseta jednog od najviših funkcionera Rusije, našeg prijatelja, Srbiji ništa dobro ne bi donela. A znam da šef ruske diplomatije nikako nije politički laik“, navela je Mihajlovićeva.

Izvor: T a n j u g

Zorana MihajlovićLavrovUkrajinaRusijaratsankcijeEU
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva