:

:

TV Most

clock

Oktobar 13, 2021   13:34

0

173

Mihajlović: Međunarodna zajednica da ne bude nema na nasilje

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović pozvala je danas povodom novog talasa nasilja na severu Kosova i Metohije međunarodnu zajednicu da reaguje i da ne ostaje nema kada je Srbima u pokrajini ugrožen život.

"Srbija se zalaže za politiku mira, za dijalog i kompromis, ali ostaje bez podrške druge strane i međunarodne zajednice, koja ostaje nema kada je Srpkinjama i Srbima ugrožen život", rekla je Mihajlović.

Potpredsednica Vlade naglasila je da u trenucima kada je potrebno da se dijalog nastavi, ovakve provokacije, pretnje i represija neće pomoći.

"Zašto međunarodna zajednica ostaje nema na nasilje nad Srbima i toleriše pokušaje (prištinskog premijera Aljbina) Kurtija da region vrati u prošlost", pitala je Mihajlović.

Pokazivanje sile prema žiteljima severne Mitrovice nedopustivo je, rekla je ona i dodala da pretnje po bezbednost i opstanak Srba u pokrajini neće dovesti do kompromisa koji je neophodan.

"Nove, planske provokacije, demonstracija policijske represije i nasilje koje sprovode predstavnici privremenih institucija u Prištini, u suprotnosti su svemu čemu teže region i Evropa u 21. veku, a to su razvoj, tolerancija i saradnja", rekla je Mihajlović.

Izvor: Танјуг

KiMMihajlovićakcija kosovske policijeSeverna MitrovicaZvečan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva