:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Januar 21, 2022   14:14

0

137

Mihajlović: Novi kapaciteti i energetska efikasnost prioritet

Kako bi Srbija bila energetski bezbedna i nezavisna moraće u narednim godinama mnogo brže da gradi nove kapacitete, da ulaže u visokonaponsku mrežu, u distributivnu mrežu, da smanjuje gubitke i da podiže energetsku efikasnost, izjavila je danas ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

Odgovarajući na pitanje novinara kako Srbija da ima energetsku bezbednost u svetu energetske krize, Mihajlović je odgovorila da to neće biti lako, jer je već danas cena električne energije 230 evra po megavat času i dodala da je sasvim sigurno da ta cena neće biti niža, već viša.

"Činjenica je i da cena nafte i te kako raste. Svaka zemlja gleda kako da se obezbedi i kako da ima dovoljno energije i energenata za sebe, to radi i Srbija i to će nastaviti da radi i u narednom periodu", rekla je Mihajlović novinarima nakon sastanka sa načelnicima okruga u Srbiji o zameni stolarije.

Ističe da je ulaganje u nove kapacitete i u energetsku efikasnost jedini način da Srbija bude energetski nezavsina i samodovoljna.

"U svakoj drugoj situaciji bićemo stalno zavisni od toga šta se dešava i kakvi su, pre svega, politički ratovi ili energetski ratovi između nekih drugih zemalja", zaključila je Mihajlović.

Izvor: T a n j u g

Zorana Mihajlović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva