:

:

TV Most

clock

Januar 22, 2020   14:10

0

71

Mihajlović o predlogu za smanjenje cenzusa

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović kaže da je važno da na predstojećim izborima građani Srbije imaju priliku da biraju između različitih političkih opcija i da njihovo raspoloženje bude adekvatno predstavljeno u budućem sastavu Narodne skupštine.

Ona smatra da će smanjenje cenzusa za ulazak u republički parlament sa pet na tri odsto da doprinese da novi saziv parlamenta adekvatnije odslikava raspoloženje građana i to i onih koji podržavaju politiku SNS i onih koji podržavaju neke druge političke opcije.

"Jedina stranka koja će imati štetu od nižeg cenzusa je SNS, ali je naša odluka bila da u interesu građana i u cilju veće demokratičnosti društva omogućimo da se politika vrati u parlament, makar i po cenu manjeg broja poslanika SNS-a", kaže Mihajlovićeva.

Dodala je da građani biraju kakvu vlast žele, koje ideje, programe i llude žele da podrže, a da je za politički život u Srbiji dobro da se u parlamentu čuju stavovi različitih stranaka, u skladu sa podrškom koju imaju kod građana.

"Oni koji su se opredelili za bojkot snosiće odgovornost zbog toga što su lišili svoje birače mogućnosti da se glas njihovih predstavnika čuje u skupštini", dodaje ona.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva