:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 08, 2020   12:42

0

23

Mihajlović o sanaciji štete i radu železnice

Država priprema plan mera za sanaciju štete zbog epidemije korona virusa, kojim će posebno biti obuhvaćena železnička preduzeća, kaže potpredsenica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

 

Mihajlović se danas sastala sa v.d. generalnih direktora četiri državna železnička preduzeća od kojih, kako je saopštio njen kabinet, očekuje analizu trenutnog stanja, kao i predloge mera koje bi ublažile štetu u železničkom sektoru
“U kriznoj situaciji kakva je ova sa korona virusom, koja je pogodila ceo svet, važno je da održimo nivo aktivnosti i sačuvamo likvidnost preduzeća“, rekla je Mihajlović.
Na sastanku je bilo reči o radu ovih preduzeća, statusu projekata i procenama štete u toku vanrednog stanja zbog korona virusa i konstatovano da se aktuelni projekti na železnici realizuju, iako izmenjenom dinamikom i uz manji broj radnika.
“Važno je da održavamo kontinuitet u infrastrukturnim projektima. Najbolji primer za to je izgradnja brze pruge od Beograda do Budimpešte, gde je na deonici Stara Pazova - Novi Sad, kao jednom od najzahtevnijih gradilišta u jugoistočnoj Evropi, pre nekoliko dana probijen tunel Čortanovci”, rekla je potpredsednica Vlade.
Mihajlovićeva je još jednom izrazila žaljenje zbog smrti jednog radnika “Infrastrukture železnice” u Nišu, uzrokovane korona virusom, i poručila rukovodstvu železničkih preduzeća da je najvažnije da sačuvaju zdravlje i živote zaposlenih, poštujući sve mere bezbednosti koje je propisala Vlada Srbije.
Mihajlović se danas sastala sa s v. d. generalnih direktora četiri državna železnička preduzeća - “Srbija voza” Jugoslavom Jovićem, “Srbija karga” Dušanom Garibovićem, “Železnica Srbije a. d.” Goranom Adžićem i zamenikom direktora “Infrastrukture železnica Srbije” Milanom Maksimovićem.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva