:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Jul 17, 2019   12:07

0

74

Mihajlović obišla gradilište "Istočnog kraka Koridora 10"

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je gradilište “Istočnog kraka Koridora 10” na deonici Bancarevo - Crvena Reka, čime je započeo višednevni boravak celog Ministarstva na jugoistoku Srbije.

Mihajlović se nakon obilaska gradilišta, u kampu Koridora Srbije u Beloj Palanci, gde će narednih pet dana biti smešten njen kabinet, sastala sa izvođačima radova i ostalim učesnicima na projektima na istočnom kraku Koridora 10.

Istočni krak Koridora 10 povezuje Srbiju sa Bugarskom, odnosno sa EU, a ujedno predstavlja i nakraće i najbrže rute ka Turskoj i Bugarskoj i dalje ka Bliskom Istoku.

Dužina celog Istočnog kraka Prosek do granice sa Bugarskom iznosi 86, 5 kilometara, a do sada je završeno i pušteno u saobraćaj 64,7 kilometara.

Deo puta koji je završen, ali nije pušten za saobraćaj, je u dužini od 9,4 kilometara i odnosi se na deonicu Prosek - Bancarevo, dok je za sada ostalo nezavršeno 12,4 kilometara, deonice Bancarevo - Crvena Reka.

Na gradilištu se trenutno nalazi 240 mašina, 2 asfaltna postrojenja i nekoliko gradilišnih laboratorija, a 330 inženjera i radnika trenutno rade na toj deonici.

Istočni krak Koridora 10 od izuzetnog je značaja za bezbednost vozača i putnika, jer kada bude puštena u saobraćaj putnici neće morati da voze magistralom kroz Sićevačku klisuru.

U toku današnjeg dana, Mihajlović će se sresti i sa načelnicom Pirotskog okruga i čelnicima lokalnih samouprava iz okruga, s predstavnicima Slobodne zone Pirot, rukovodstvom JP "Putevi Srbije", kao i s direktorima železničkih preduzeća - "Srbija voz", "Srbija kargo" i "Infrastruktura železnice Srbije", "Železnice Srbije a.d." i Direkcije za železnice.

Tokom posete istočnoj Srbiji, u narednih pet dana predviđeni su i sastanci i zajednički obilasci deonica istočnog kraka Koridora 10 sa regionalnom direktorkom Evropske investicione banke za Zapadni Balkan Dubravkom Negre, šefom Kancelarije Svetske banke u Srbiji Stivenom Ndegvom i ministrom transporta, informacionih tehnologija i komunikacija Bugarske Rosenom Željazkovim. 

Mihajlovićeva će obići i radove na izgradnji stanova za snage bezbednosti u Vranju i proveriti funkcionisanje saobraćaja u letnjoj sezoni na deonicama Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru, koje su u maju puštene u saobraćaj.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva