:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Decembar 14, 2020   19:22

0

136

Mihajlović: Opozicija širi neistine i plaši Srbe na KiM

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka energetike i rudarstva Zorana Mihajlović izjavila je danas da je po interese Srbije krajnje neodgovorno i štetno to što deo opozicije koristi neispunjavanje obaveza Prištine za napad na svoje političke protivnike u Beogradu čime, dodala je, istovremeno unose strah i nesigurnost kod Srba na Kosovu i Metohiji.

U saopštenju za javnost, Mihajlovićeva je ocenila da je neverovatno koliko razumevanja za poteze Prištine imaju svi oni koji ovih dana govore o navodnoj predaji elektroenergetskog sistema na Kosovu i Metohiji i, ističe, šire neistine u vezi s radnicima srpskih preduzeća na toj teritoriji.

"To samo pokazuje njihovu neodgovornost, a naš posao je da učinimo sve da obezbedimo da Srbi na Kosovu i Metohiji imaju uredno snabdevanje električnom energijom, a da sva otvorena pitanja rešavamo kroz dijalog boreći se za naše interese", navodi Mihajlovićeva.

Ona podseća da je još 2001. godine, na osnovu ugovora koji je potpisao tadašnji ministar energetike i rudarstva, upravljanje nad elektroenergetskim sistemom na KiM preuzeo UNMIK, a kasnije od njih i prištinski operater.

"I sada, oni koji su bili na vlasti u vreme kad je Kosovo proglasilo nezavisnost i kad je najviše zemalja priznalo tu takozvanu državu, prebacuju odgovornost na druge, i to na one koji pokušavaju da isprave štetu koja je učinjena mnogo ranije. Ali, to što danas napadate nas, a ne kritikujete Prištinu, ne amnestira vas od odgovornosti za ono što ste ostavili iza sebe", poručila je ministarka Mihajlović.

Izvor: T a n j u g

Zorana MihajlovićKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva