:

:

TV Most

clock

Jun 20, 2019   15:17

0

76

Mihajlović: Otvaramo aerodrom Morava 28. juna

Aerodrom "Morava" u Lađevcima kod Kraljeva biće otvoren za civilni saobraćaj na Vidovdan, 28. juna, najavila je danas ministarka građevinarstva i saobraćaja Zorana Mihajlović.

"Aerodrom 'Morava' biće otvoren 28. juna kao civilno-vojni aerodrom. Proširivaćemo ga narednih godina i verujem da ćemo graditi još jednu pistu", rekla je ministarka novinarima tokom obilaska radova na gradnji autoputa od Obrenovca do Uba.

Istakla je da je mnogo važna pozicija tog aerodroma pošto uskoro počinje gradnja i Moravskog koridora, odnosno autoputa Pojate - Preljina, koji će prolaziti pored tog aerodroma.

"Ovaj aerodrom može da bude fantastičan i najmoderniji u ovom delu jugoistočne Evrope, i to pre svega za kargo saobraćaj. Zato ćemo raditi novu pistu koja može da izdrži sve te stvari", navela je Mihajlovićeva.

Dodala je da se trenutno razgovara s mnogima koji hoće da lete sa tog aerodroma, koji žele da se bave putničkim i teretnim saobraćajem.

"Pored aerodroma 'Nikola Tesle' i aerodroma u Nišu, očekujemo da u narednih nekoliko godina ovaj deo Srbije ima svoj aerodrom", rekla je još ministarka.

Ona podsetila da će se pored aerodroma nalaziti i autoput i pruga i ocenila da ne postoji ništa bolje u ovom delu Srbije kada je reč o logistici.

Izvor: Танјуг

Zorana Mihajlovićaerodrom "Morava"otvaranje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva