:

:

TV Most

Foto: Novosti

clock

Avgust 23, 2019   12:31

0

261

Mihajlović: Počinjemo gradnju šest autoputeva ove i sledeće godine

Srbija će ove i naredne godine početi izgradnju šest autoputeva, a uporedo će pripremati gradnju šumadijskog koridora "Vožd Karađorđe", izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović i poručila da će Srbija biti mnogo bolje povezana autoputevima.

Mihajlović je odgovarajući na pitanja novinara rekla da već ovih dana kreće izgradnja deonice Sremska Rača - Kuzmin u okviru gradnje autoputa Beograd - Sarajevo.

"Već radimo nastavak autoputa Miloš Veliki pošto su u maju počeli radovi na deonici Preljina - Požega. Takođe, potpisan je ugovor za deonicu Novi Beograd - Surčin", rekla je Mihajlović.

Ministarka je navela da će se graditi i Fruškogorski koridor, kao i brza saobraćanica i autoput Ruma - Šabac - Loznica gde očekuje početak radova početkom novembra.

Takodhe, treba da počne i gradnju Moravskog koridora, od Preljine do Pojata.

Početkom sledeće godine treba da počnu radovi i na gradnji deonice Niš - Pločnik na autoputu ka Merdaru.

"Šumadijskom koridoru smo već dali ime Vožd Karađorđe i trenutno sa Institom za puteve se vode razgovori u kom delu će biti brza saobaćajnica a u kom autoput. Tek smo na samom početku, to znaci da se formiraju radne i operativne radne grupe. Cilj je da ne budu povezani samo Lazarevac, Mladenovac, Aranđelova, Topola, Rača, Svilajnca, Depostovac i Bor, ali i da ga vežemo za Koridor 10 i ''Miloš Veliki''", rekla je ministarka.

Kaže da će u zavisnošti od toga da li će se više graditi brza saobraćajnica ili autoput vrednost "Vožda Karađorđa" kretati od 1,7 milijardi do 2,4 milijarde evra.

Do Nove godine ministarstvo će sve dogovoriti sa Institutom za puteve, rekla je Mihajlović i dodala da puno posla treba uraditi za početak radova i da će se uporedo razmatrati i način finansiranja.

Izvor: Танјуг

Mihajlovićautoput
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva