:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Oktobar 26, 2020   11:21

0

10

Mihajlović: Pred vladom mnogo izazova

Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike u novoj vladi Zorana Mihajlović izjavila je danas da je pred novom vladom mnogo izazova jer mora paralelno da se bori na više frontova - da sačuva zdravlje građana i održi ekonomiju.

 

Ona je navela da, šta god mislili jedni o drugima, mora da postoje zajednički i timski rad, dovoljno energije i adrenalina da se vode stvari.
"Moramo da radimo brže i efikasnije jer će na nekoliko strana biti problema, kao i svuda u svetu. Živimo u vremenu velikih izazova, ekonomija mora da radi, ne smemo zatvoriti Srbiju, a s druge strane moramo brinuti o zdravstvenoj bezbednosti. Ja sam navikla da radim u kriznim situacijama, kada sam došla u Ministarstvo građevinarstva nije me sačekao nijedan papir, projekat i rad, sada je to jedno uređeno ministarstvo", rekla je Mihajlović.
Ona je istakla i da je važno da sada imamo rodno ravnopravnu Vladu, jer su žene racionalne i efikasne u poslu, a da je stvaranje jednakih uslova za žene i muškarce tema kojom se prethodnih šest godina bavila vodeći Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost.
"Važno je i što ćemo dobiti novo ministarstvo u kojem će biti sabrano više oblasti koje su do sada vođene kroz agencije i kancelarije. Briga o porodici i demografiji je bitna, jer džaba nam sve što radimo ako nemamo ljude. Rodna ravnopravnost je multisektorska oblast i nije pitanje samo jednog ministarstva i očekujem da nastavimo da stvaramo društvo jednakih mogućnosti i za žene i za muškarce", zaključila je Mihajlović.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva