:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Oktobar 19, 2020   12:39

0

25

Mihajlović: Prioritet efikasna realizacija projekata

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa v. d. generalnog direktora “Infrastrukture železnice Srbije” Nebojšom Šurlanom i poslovodstvom ove kompanije o projektima koji se realizuju na železnici.

"Veoma je važno da kompanija posluje efikasno, jer od toga zavisi i uspešnost u realizaciji projekata, kako tekućih, tako i novih, koji će se realizovati u narednom periodu", rekla je Mihajlovićeva.
Kako se navodi u saopštenju iz njenog kabineta, ona je istakla da je posebno važno da se radovi na izgradnji brze pruge Beograd-Budimpešta odvijaju po planu i da će prvi vozovi na deonicama od Beograda do Novog Sada biti u saobraćaju na jesen 2021. godine.
Šurlan je izvestio potpredsednicu Vlade i njen tim o dinamici realizacije na svim aktuelnim projektima, stanju u železničkom saobraćaju, kao i planiranim aktivnostima na podizanju nivoa bezbednosti saobraćaja, gde su planirana nova ulaganja u uređenje putnih prelaza.
"Infrastruktura železnice Srbije" realizuje najveće i najvrednije projekte na železnici, od izgradnje prve brze pruge u ovom delu Evrope, preko rekonstrukcije deonica na železničkom Koridoru 10, do obnove regionalnih pruga, podseća se u saopštenju.


 

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva