:

:

TV Most

clock

Jun 17, 2019   13:49

0

107

Mihajlović: Rešenje pitanja Kosova i Metohije ključno za budućnost Srbije

Potpredsednica Vlade prof. dr Zorane Mihajlović kaže da je rešenje pitanja Kosova i Metohije i odnosa srpskog i albanskog naroda od ključne važnost za budućnost ne samo građana Srbije, već i čitavog regiona.

"Kompromisom Srba i Albanaca biće zatvorena i poslednja stranica ratova i sukoba na Balkanu. Zato svako olako i neodgovorno etiketiranje na 'izdajnike' koji su za dogovor za Albancima i na 'patriote' koji su navodni čuvari Kosova, predstavlja mnogo više od pukog političkog prepucavanja. Svako ko na ovaj način deli građane radi protiv budućnosti Srbije, radi protiv mira na Balkanu, nosio on mantiju ili pripadao bilo kojoj političkoj opciji", navela je Mihajlovićeva.

Ona u izjavi za javnost ističe da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Srbije posvećeni pronalaženju kompromisnog rešenja, ali da će konačnu reč imati građani Srbije.

"Srbija je demokratska država i svako rešenje koje bude postignuto u pregovorima, moraće da bude verifikovano na referendumu. Ništa neće biti sakriveno od građana, koji jedini mogu da odluče o svojoj budućnosti", kaže Mihajlovićeva.

Izvor: Танјуг

KiMZorana Mihajlović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva