Mihajlović: Rešićemo sve probleme, auto-put gotov na jesen

:

:

TV Most

clock

Jul 20, 2019   12:13

0

99

Mihajlović: Rešićemo sve probleme, auto-put gotov na jesen

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović održala je u kampu "Koridora Srbije" u Beloj Palanci, završni sastanak u okviru svog boravka na istočnom kraku Koridora 10, sa izvođačima radova i drugim učesnicima na projektu izgradnje ove deonice.

Zorana Mihajlović je istakla da će zajedničkim radom Vlade i "Koridora Srbije" svi problemi na deonici biti prevaziđeni i da će istočni krak biti pušten u saobraćaj na jesen, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva.

"Imali smo određenih problema na ovoj deonici i verujem da u budućnosti nikada više nećemo imati problema sa građevinskim kompanijama koje izvode radove, kao što smo na ovoj deonici imali sa grčkim Aktorom! Ali, prevazići ćemo sve probleme i na jesen pustiti u saobraćaj istočni krak Koridora 10 ka Bugarskoj. Hvala Koridorima Srbije na svemu što rade kada su investicije u pitanju", rekla je Mihajlovićeva.

Prema njenim rečima, biće nastavljen novi investicioni ciklus u infrastrukturu gde će Koridori biti investitor na izgradnji auto-puta Niš-Merdare-Priština.

Ona je dodala da očekuje da će svi lokalni putevi koji su oštećeni tokom izgradnje Koridora 10 biti popravljeni, u skladu sa ugovorenim obavezama jer je to jako važno za građane Srbije koji žive u blizini istočnog kraka Koridora 10.

Aleksandar Senić, direktor Sektora za izgradnju u "Koridorima Srbije" rekao je da je na završnom sastanku sa svim izvođačima i nadzornim organom dogovoreno šta ko treba da uradi da bi tokom jeseni u saobraćaj pustili istočni krak.

"Hvala potpredsednici Vlade Srbije Zorani Mihajlović jer nam je svojom posetom dala značajan impuls da još više i brže radimo kako bi ispunili obećanje i na jesen pustili u saobraćaj ceo auto-put od Niša do Dimitrovgrada", rekao je Senić.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva