:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Novembar 24, 2020   12:58

0

33

Mihajlović s naftnim kompanijama: Cilj sigurnost snabdevanja

Sigurnost snabdevanja, operativne rezerve naftnih derivata i tržište nafte u Srbiji bili su tema razgovora ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović sa predstavnicima Udruženja naftnih kompanija Srbije.

 

Mihajlović je na danas održanom sastanku istakla da je u obostranom interesu saradnja i pronalaženje rešenja koja su i državi i naftnim kompanijama prihvatljive, saopštilo je Ministarstvo.
"Naš cilj je da napravimo efikasno ministarstvo, kao što smo uredili i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Država nema za cilj da ukloni operativne zalihe, u našem interesu je da rezerve imamo, ali smo otvoreni da sa vama razgovaramo o uslovima koji su svima prihvatljivi. Mi krećemo u izmenu Zakona o energetici i verujem da ima prostora da neke stvari zajedno revidiramo, uzimajući u obzir i direktive EU", rekla je ona.
Iz Udruženja naftnih kompanija Srbije rečeno je da je sigurnost snabdevanja tržišta prioritet - i potrošača, i snabdevača, i društva u celini, ali da uvođenje obaveze formiranja i čuvanja operativnih rezervi utiču na cenu goriva i tržišnu konkurenciju.
"S obzirom na dragoceno iskustvo koje imamo na tržištu, smatramo da kao udruženje možemo da pružimo veliki doprinos stvaranju poslovnog ambijenta koji će obezbediti sigurno snabdevanje tržišta Srbije pod najpovoljnijim mogućim uslovima za potrošače, energetske subjekte i društvo u celini. Molimo vas da razmotrite opravdanost obaveznih operativnih rezervi derivata", rekao je generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Srbije Tomislav Mićević.
Na sastanku je bilo reči i o skladištenju i transportu goriva na internim benzinskim stanicama, akciznom oporezivanju energenata, kao i o obavezi prometa biogoriva.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva