:

:

TV Most

clock

Jun 18, 2019   13:04

0

200

Mihajlović: Sramno širenje mržnje, Srbi ravnopravni građani Crne Gore

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović reagovala je danas na komentar službenice crnogorske ambasade u Turskoj i naglasila da je da je svako vređanje, podsticanje na nasilje i širenje mržnje nedopustivo i da je posebno sramno kada dolazi od onih koji predstavljaju svoju državu i sve njene građane.

 

Mihajlović je u saopštenju navela da je svako širenje mržnje nedopustivo, a posebno kad dolazi od onih koji bi profesionalno trebalo da budu predstavnici kulture dijaloga kao što je, istakla je, slučaj sa diplomatskom predstavnicom Crne Gore u Turskoj.

"Srbi koji žive u Crnoj Gori trebalo bi da uživaju jednaka prava i zaštitu države čiji su građani, a ne da ih predstavnici te iste države targetiraju kao manje vredne i odnose se prema njima sa prezirom i mržnjom”, ocenila je Mihajlović.


Diplomatska predstavnica Crne Gore u Ambasadi u Turskoj, Mirna Nikčević, napisala je na svom fejsbuk nalogu, povodom Trojčindanskog Sabora koji je održan pred Hramom Hristovog vaskrsenja u Podgorici, da bi zapalila taj hram i "sva goveda tamo".

Izvor: RTV,T a n j u g

Zorana MihajlovićMirna NikčevićCrna Gora
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva