:

:

TV Most

clock

Septembar 29, 2021   11:44

0

218

Mihajlović: Srbi na KiM znaju da mogu da računaju na Vučića

Potpredsednica Vlade i članica Predsedništva SNS-a Zorana Mihajlović, izjavila je danas da se, u trenucima kada je Srbima na Kosovu i Metohiji najteže, kada su im ugrožene bezbednost i sloboda kretanja, vidi ko u Beogradu brani njihove interese, a ko trguje njihovom nesrećom.

Ona je, reagujući na izjavu Borisa Tadića, predsednika SDS-a, rekla da podrška koju SNS i predsednik Aleksandar Vučić dobijaju na Kosovu i Metohiji pokazuje kako tamošnji Srbi vide njegovu politiku i odnos prema njima, navodi se u saopštenju Mihajlović.

Kako je rekla, Tadić svojom izjavom i pominjanjem predsednika Vučića želi ponovo da istakne svoju kandidaturu na sledećim izborima, kao i da se KIM seti jedino pred izbore.

"Umesto da u trenucima kada je srpskom narodu na Kosovu i Metohiji najteže, kada im je ugrožena osnovna sloboda kretanja, kada je potreban zajednički stav i kada pokušavamo da smanjimo tenzije i vratimo se za pregovarački sto, pojedini političari napadima na predsednika Vučića pokušavaju da skrenu pažnju sa svojih pogubnih postupaka u vreme kada su bili na vlasti", rekla je Mihajlović.

Ona je podsetila da je Priština, dok je Tadić bio na vlasti, proglasila jednostranu, nelegalnu nezavisnost i da su uspostavljene granice između južne pokrajine i centralnog dela zemlje.

"Da ne pominjemo ''čuvenu'' inicijativu da o proglašenju nezavisnosti odlučuje Međunarodni sud", rekla je Mihajlovićeva.

Tadić: Stanje na severu Кosova posledica predizbornih interesa Vučića i Кurtija

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić ocenio je da je situacija na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak "direktna posledica interesa" koji se tiču predizbornih kampanja premijera Кosova Aljbina Кurtija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a nimalo interesa običnih ljudi, prenosi N1.

„Suština ove situacije je upotrebna vrednost ovog spora i ljudi na prelazima u svrhu uspeha Кurtija na predstojećim lokalnim izborima na Кosovu i Vučića na parlamentarnim i predsedničkim u Srbiji“, rekao je bivši predsednik Srbije za Danas.

Tadić je kazao da on, lično, ne bi dopustio da pitanje automobilskih tablica ostane nerešeno, ako to Srbiju dovodi u nepovoljnu poziciju i drugoj strani ostavlja prostor za akciju, koju je putem specijalnih kosovskih policijskih jedinica Rosu izveo Кurti.

„Ne bih upotrebio vojsku zbog spora oko automobliskih tablica, a posebno ne bih naš narod plašio novim pogromom. To je sramno i kukavički“, dodao je on.

Tadić, koji je nekada bio predsednik Srbije, rekao je da bi Vučić trebalo da razgovora sa ljudima koji donose odluke, a ne sa ambasadorima i drugim posrednicima, pošto to ne donosi nikakav rezultat već doprinosi „sebičnim interesima Vučića i Кurtija“.

Izvor: Танјуг

MihajlovićVučićTadićadministrativni prelazisever KiMblokadetablice
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva