:

:

TV Most

clock

Septembar 26, 2019   11:35

0

254

Mihajlović: Srbija kreće u novi investicioni ciklus

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da Srbija kreće u novi investicioni ciklus, u kome će 80 odsto činiti infrastrukturni projekti, koji će u znatnoj meri biti realizovani u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD).

Mihajlovićeva je to rekla u razgovoru s delegacijom EBRD-a koju su predvodile Šarlot Ruhe, regionalna direktorka za centralnu i jugoistočnu Evropu, i Žužana Hargitaj, direktorka za Zapadni Balkan, u kome su u prvom planu bili tekući i budući infrastrukturni projektima koji se realizuju u saradnji s tom međunarodnom finansijskom institucijom.

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, Mihajlovićeva je tom prilikom istakla te da sa zadovoljstvom može da potvrdi odličnu saradnju sa EBRD-om.

"Hvala vam na pomoći i podršci koju nam pružate u infrastrukturnim projektima koje smo do sada realizovali, kako u drumskom saobraćaju, tako i u unapređenju železničkog sektora koji je jedan od strateških prioriteta naše vlade... Pokrećemo i izgradnju 'auto-puta mira' od Niša preko Merdara do Prištine, aktivno radimo na rehabilitaciji regionalnih i lokalnih puteva unutar Srbije, a od 2016. godine stvorili smo uslove za investiranje u vodni saobraćaj", rekla je ministarka.

Ona je naglasila da je Srbija strateški opredeljena da se poveže s regionom, ali i da u svom interesu ima još bolje povezivanje putne i železničke mreže unutar zemlje.

"Otuda realizujemo i projekat rekonstrukcije i modernizacije brze pruge od Beograda do Budimpešte, ali i pruge Beograd-Bar i Niš-Dimitrovgrad. Pokrećemo i izgradnju šest novih auto-puteva, ka BiH, Crnoj Gori, Prištini. Jedna od prioritetnih oblasti je vazdušni saobraćaj i nastavak ulaganja u manje aerodrome u Srbiji, poput aerodroma u Nišu i Kraljevu, što će doprineti daljem privrednom razvoju zemlje", dodala je Mihajlovićeva.

Šarlot Ruhe izrazila je zadovoljstvo saradnjom s Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, rekavši da su železnički sektor i Koridor 10 primeri dobrog zajedničkog rada, dodaje se u saopštenju.

"Naš cilj je da vam pomognemo i učinimo kompanije u ovom sektoru još efikasnijim i produktivnijim. Čestitamo vam na dosadašnjim rezultatima, tu smo da podržimo buduće projekte, svesni strateških ciljeva Srbije u pogledu infrastrukturnog razvoja", rekla je Šarlot Ruhe.

Izvor: Танјуг

Zorana Mihajlovićinvesticije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva