:

:

TV Most

clock

Septembar 26, 2019   11:35

0

147

Mihajlović: Srbija kreće u novi investicioni ciklus

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da Srbija kreće u novi investicioni ciklus, u kome će 80 odsto činiti infrastrukturni projekti, koji će u znatnoj meri biti realizovani u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD).

Mihajlovićeva je to rekla u razgovoru s delegacijom EBRD-a koju su predvodile Šarlot Ruhe, regionalna direktorka za centralnu i jugoistočnu Evropu, i Žužana Hargitaj, direktorka za Zapadni Balkan, u kome su u prvom planu bili tekući i budući infrastrukturni projektima koji se realizuju u saradnji s tom međunarodnom finansijskom institucijom.

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, Mihajlovićeva je tom prilikom istakla te da sa zadovoljstvom može da potvrdi odličnu saradnju sa EBRD-om.

"Hvala vam na pomoći i podršci koju nam pružate u infrastrukturnim projektima koje smo do sada realizovali, kako u drumskom saobraćaju, tako i u unapređenju železničkog sektora koji je jedan od strateških prioriteta naše vlade... Pokrećemo i izgradnju 'auto-puta mira' od Niša preko Merdara do Prištine, aktivno radimo na rehabilitaciji regionalnih i lokalnih puteva unutar Srbije, a od 2016. godine stvorili smo uslove za investiranje u vodni saobraćaj", rekla je ministarka.

Ona je naglasila da je Srbija strateški opredeljena da se poveže s regionom, ali i da u svom interesu ima još bolje povezivanje putne i železničke mreže unutar zemlje.

"Otuda realizujemo i projekat rekonstrukcije i modernizacije brze pruge od Beograda do Budimpešte, ali i pruge Beograd-Bar i Niš-Dimitrovgrad. Pokrećemo i izgradnju šest novih auto-puteva, ka BiH, Crnoj Gori, Prištini. Jedna od prioritetnih oblasti je vazdušni saobraćaj i nastavak ulaganja u manje aerodrome u Srbiji, poput aerodroma u Nišu i Kraljevu, što će doprineti daljem privrednom razvoju zemlje", dodala je Mihajlovićeva.

Šarlot Ruhe izrazila je zadovoljstvo saradnjom s Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, rekavši da su železnički sektor i Koridor 10 primeri dobrog zajedničkog rada, dodaje se u saopštenju.

"Naš cilj je da vam pomognemo i učinimo kompanije u ovom sektoru još efikasnijim i produktivnijim. Čestitamo vam na dosadašnjim rezultatima, tu smo da podržimo buduće projekte, svesni strateških ciljeva Srbije u pogledu infrastrukturnog razvoja", rekla je Šarlot Ruhe.

Izvor: Танјуг

Zorana Mihajlovićinvesticije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?