:

:

TV Most

clock

Oktobar 18, 2021   8:10

0

145

Mihajlović: Srpski birači pokazali zrelost i poverenje

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović rekla je da je ubedljiva izborna pobeda Srpske liste u srpskim sredinama pokazala odgovornost srpskih birača na KiM koji su u velikom broji izašli na izbore i pored oružanih provokacija albanske strane.

Mihajlović je ukazala da je pobeda SL pokazala i ogromno poverenje u dosadašnju politiku Republike Srbije odnosno predsednika Aleksandra Vučića koji ih je pozvao da ostanu solidarni i izlaskom na izbore pokažu svoje rešenost da se bore za svoju budućnost u Pokrajini.

"Takođe, kosmetski Srbi ignorisali su pozive opozicije da ne izađu na izbore ili da glasaju za marginalne pojedince koji su marionete gubitničkih političkih opcija u Beogradu. Po ko zna koji put pokazalo se da je odgovorna, zrela i realna politika zaštite nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji jedini način da se u pokrajini sačuva mir i bezbednost srpskog stanovništva", navela je Mihajlović u saopštenju.

Ona je ocenila i da je Kurtijeva politika nasilja doživela poraz među Albancima, čime je većina žitelja Kosova i Metohije pokazala da želi mir i prosperitet, a ne konfrontaciju i stalnu nestabilnost.

"Zato čestitam Srbima na Kosovu i Metohiji izbornu pobedu kojom su, pre svega, pokazali političku zrelost ali i poverenje u svoju državu Republiku Srbiju", zaključila je Mihajlović.

Građani glasali za rast životnog standarda

Mihajlović je ocenila da je trijumf Srpske napredne stranke na izborima u Mionici i Negotinu još jedna potvrda ispravnosti dosadašnje politike ove stranke predvođene njenim predsednikom Aleksandrom Vučićem.

"Građani su prepoznali ko radi za njih, za njihovu decu i lepšu budućnost. Znaju da je politika Srpske napredne stranke politika razvoja, stabilnosti i rasta životnog standarda. Zato nismo ni jednog trenutka imali dilemu ko će pobediti", navela je Mihajlović u saopštenju.

Ona je ukazala da je pobeda došla kao nagrada za konstantni rad i nastojanja da svaki deo Srbije ima svoju šansu.

"Oni koji su zagovarali ogoljeni politički interes, revanšizam i lutanja u svakom pogledu, i političkom i privrednom, potučeni su do nogu i građanke i građani Negotina i Mionice su jasno pokazali gde im je mesto", zaključila je Mihajlović.

Izvor: Танјуг

KiMSrpska listapobedaizboriMihajlović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva