:

:

TV Most

Foto: ilustracija

clock

Septembar 17, 2019   17:29

0

188

Mihajlović: Ugovor za Fruškogorski koridor najkasnije do decembra

Nastavljamo pregovore u vezi sa Fruškogorskim koridorom, kako o ceni tako i o dinamici, a u radnoj grupi biće i predstavnik Novog Sada i plan je da do novembra - decembra imamo potpisan komercijalni ugovor, istakla je ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović posle razgovora sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem.

Zorana Mihajlović je najavila da će za Fruškogorski koridor posle toga biti podneta aplikacija ka kineskoj Eksim banci u vezi sa finansiranjem koridora koji je još jedan auto-put koji Srbija gradi.

Kako je objasnila, za Fruškogorski koridor je veći deo dokumentacije već spreman što je rezultat dobre saradnje sa gradom Novim Sadom.

Mihajlovićeva je takođe najavila da će brza pruga Beograd - Novi Sad biti gotova u jesen 2021. godine i dodala da će u martu 2020. godine početi radovi na pruzi Novi Sad - Subotica.

"Razgovarali smo i o daljim ulaganjima u Luku Novi Sad koja će biti najmodernija luka na Dunavu, kao i o novom master planu novog vlasnika luke koji se sada usaglašava sa Vladom Srbije", rekla je Mihajlovićeva i dodala da je tema bila i razvoj vazdušnog saobraćaja preko razvoja jednog od aerodroma što bi bilo važno za Novi Sad, Vojvodinu i Srbiju.

Gradonačelnik Vučević istakao je da izgradnja Fruškogorskog koridora znači izgradnju obilaznice oko Petrovaradina, novog mosta na Dunavu i spajanje dva auto-puta a o čemu su "do sada Novosađani mogli do sada samo da maštaju i sanjaju".

"Pričali smo o izmeštanju dela železničkog transportnog saobraćaja, pre svega u vezi sa ranžirnom stanicom a naša intencija je da ne ide više sav železnički saobraćaj kroz grad - da probamo zajedničkim snagama da nađemo alternativnu lokaciju za ranžirnu stanicu", rekao je Vučević i dodao da je to bitno zbog bezbednosti ali i za otvaranje atraktivnih lokacija za investicije.

Kako je objasnio razgovaralo se i o pitanju aerodroma "ne samo u Čeneju već i na još jednoj lokaciji koja bi se nalazila u Bačkoj i bila alternacija postojećim aerodromima".

Tema je bila i podrška republike za dalji razvoj biciklističkih staza jer one kako je ocenio Vučević imaju turistički potencijal.

Mihajlovićeva i Vučević izrazili su obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i dok je Mihajlovićeva ocenila "da nikad nije bilo nikakvih problema", Vučević je istakao da bi "voleo da ima priliku da i sa ostalim ministrima ovako razgovara o ozbiljnim temama".

Izvor: Танјуг

MihajlovićFruškogorski koridor
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva