:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Avgust 22, 2019   11:35

0

107

Mihajlović: Uskoro prosečna brzina vozova 100-110 km na sat

Srbija je rehabilitovala 500 kilometara pruga i prosečna brzina vozova će za dve i po godine biti između 100 i 110 kilometara na sat, izjavila je potpredsednice vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

Takođe, građani će od novembra 2021. moći da koriste brzi voz na pruzi Beograd - Novi Sad, na kojoj će brzina voza biti 200 km na sat.

"Ta deonica će biti kompletno gotova. Srbija nikad nije imala brzu prugu. Železnica mora da izgleda potpuno drugačije. Postoji nekoliko linija koje su sređene, ali to nije još uvek dovoljno. Resnik - Valjevo deonicu smo završili. Za 2,5 god ćemo moći da idemo brže, prosečna brzina će biti od 100 do 110 km na sat", rekla je Mihajlović gostujući na Tv Hepi.

Istakla je da Srbija nije ista i da se razvija, podsećajući da je u prethodne četiri godine u našoj zemlji izgrađeno oko 300 kilometara autoputeva, te da je sve to urađeno velikim i napornim radom, saopštilo je ministarstvo.
Navela je da bi svi trebalo da budemo srećni zbog svakog izgrađenog kilometra autoputa, jer će ga koristiti svi građani Srbije. "Sve to govori o napretku. Napredak se gleda po broju puteva. Autoput se pravi zbog građana. Mi objašnjavamo zašto gradimo autoput. To radimo zbog svih nas, a ne zbog političke partije", kazala je ona.

Kako je rekla, kada se radi infrastruktura odnosno put, radi u odnosu na potrebe regiona ili zemlje. "Svaki autoput je nailazio na kritike. Da li je to emotivna frustracija tih ljudi, ja ne znam. Put kada se planira, on se planira sa potrebama zemlje. Srbija je mala zemlja. Naša povezanost sa regionom napreduje zbog toga, a sa njima nismo bili povezani do 2014, 2015. Sa 300 km koje smo odradili, vratili smo zainteresovanost investitora da ovde ulažu".

Mihajlović navodi da je svaki put isplativ i da je otvaranje autoputa događaj važan za celu zemlju. "Svađa zbog  autoputa je mnogo glupa. 'Miloš Veliki' povezuje Srbiju, povezuje naše ljude. Otvaranjem ovog autoputa činimo mnogo i za bezbednost. Put je bolji život", kaže Mihajlović.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva