:

:

TV Most

clock

Februar 14, 2020   15:07

0

153

Mihajlović: Važan korak za normalizaciju odnosa i povezivanje

Potpisivanje izjava o namerama za uspostavljanje železničkog koridora Beograd - Priština i završetak izgradnje autoputa veoma je važan korak ka normalizaciji odnosa, ekonomskom povezivanju i stvaranju boljih uslove života za građane koji žive na teriroriji KiM, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

"Ovo je veoma važan dan i bitan korak ka normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i svega onog što možemo da učinimo da bi se naši građani koji žive na teritoriji Kosova i Metohije osećali sigurno i bezbedno", rekla je ministarka Mihajlović.

Potpisivanje izjava o namerama za izgradnju autoputa i železničke mreže važno je, kako navodi, za bolje ekonomsko povezivanje, a doprineće i boljim uslovima života, višem životnom standardu, novim poslovima i privrednom rastu.

Govoreći o dinamici radova, ona je kazala da se naša strana već dosta pripremila za izgradnju autoputa i da se očekuje da prva deonica između Niša i Pločnika počne da se gradi u trećem kvartalu ove godine.

"Već nekoliko godina radi se na pripremi dokumentacije za izgradnju autoputa između Niša i Prištine od 33 kilometra i taj posao počećemo da radimo ove godine", rekla je ministarka.

Što se tiče rekonstrukcije, uređenja i rehabilitacije železničke pruge, Mihajlović kaže da će se već ove godine raditi na svemu onome šsto je bitno za dokumentaciju, kao i pronalaženje finansijskih sredstava.

Sledeće godine može se očekivati konkretan rad na pruzi ka Prištini, rekla je ona i istakla da će od toga veliku korist imati građani na KiM.

U Minhenu je ranije danas potpisana izjava o nameri za završetak izgradnje autoputa od Beograda do Prištine, kao i izjava o namerama za uspostavljanje železničkog koridora Beograd - Priština, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, specijalnog izaslanika predsednika SAD Ričarda Grenela i predsednika kosovskih privremenih institucija Hašima Tačija.

Izvor: Танјуг

KiMZorana Mihajlović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva