:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Jul 19, 2019   13:10

0

166

Mihajlović: Za puteve u Topličkom okrugu 2,6 milijardi dinara

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović održala je sastanak sa predstavnicima Topličkog okruga, nakon kojeg je poručila da će Vlada Srbije i Putevi Srbije dodatno uložiti u rekonstrukcije i rehabilitacije lokalnih i regionalnih puteva na teritoriji tog okruga 2,6 milijardi dinara.

Kako je navela, jedan deo puteva će se raditi do kraja 2019. godine, a drugi deo 2020. godine, pored onoga što je održavanje puteva, što je obaveza Puteva Srbije da rade 365 dana godišnje.

Prema njenim rečima, na sastanku je dogovreno šta je najhitnije da se radi ove godine, a šta može da se ostavi za sledeću godinu.

Istakla je da se ne može više dozvoliti da u Srbiji imamo puteve koji nemaju ni asfalt. “Pre nekoliko godina gledali smo kako da obezbedimo novac za redovno održavanje, pa smo gledali kako da završavamo koridore, pa smo obezbedili budžet da gradimo nove puteve, ali ne smemo da dozvolimo da gradimo milijarde i milijarde vrednosti nove puteve, a da imamo delove Srbije gde nemamo ni asfalt. To ćemo menjati u naredne dve godine”, kazala je Mihajlović.

Kako je navela, nema važnije i bolje stvari nego kada se sa ljudima sedne i razgovara, jer jedno je kada se dobije dopis i u dopisu molba da se neki put uradi, objašnjenje zašto je to potrebno. “Potpuno je drugačije kada sednemo i vidimo kartu, kakve su te ulice i zajedno definišemo šta je ono najvažnije za opštine ili gradove da urade”, navela je ministarka Mihajlović.

Sastanku u izmeštenom kabinetu Ministarstva u Beloj Palanci prisustvovao je i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji je poručio da njegova današnja poseta, kao i boravak celog tima ministarke Mihajlović pokazuje na koji način Vlada Srbije posmatra celu Srbiju, kao i način na koji se ophode prema svim građanima.

“Na samom terenu možete da uvidite koji su to realni problemi, kako malih sportskih klubova, ali i kada je reč o velikim infrastrukturnim projektima i na terenu je skroz drugačije nego kada ste u Beogradu i slušate o tim problemima”, rekao je Udovičić.

Prema njegovim rečima, ovo nije prvi put da se nalaze na jugu Srbije, koji su, kaže posetili više od 10 puta za vreme mandata ove Vlade. Kako kaže, posebno mu je drago što je danas po prvi put na jugu Srbije čuo želju da se radi na rekonstrukciji ili izgradnji sportskih objekata koji su prvenstveno namenjeni širokoj populaciji, odnosno svim građanima. Kazao je da mu je drago kada postoji inicijativa za izgradnju trim staze, otvorenih terena, tog tipa koji će dati glavni benefit svim mladima i svim građanima.

Nije nam idelana infrastruktura na jugu Srbije, kazao je Udovičić i dodao da u celokupnoj Srbiji standardi na međunarodnim nivoima svakog dana rastu i traži se usavršavanje.

Udovičić je čestitao vaterpolistima Srbije koji su, ističe, deklarisali Grčku i izborili direktan plasman u četvrtfinale na Svetskom prvenstvu i zahvalio se ministarki Mihajlović na pomoći koju pruža u razvijanju ženskog sporta, što se pokazalo na organizaciji ženskog Evropskog prvenstva, na kojem su naše košarkašice osvojile bronzu.

Načelnik Topličkog okruga Milan Aranđelović izrazio je zahvalnost što je danas održan sastanak koji je inicirao savet tog okruga. Kazao je da su Ministarstva prepoznala probleme i dali čvrste garancije da će u narednom periodu biti rešeni.

Gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović rekao je da je izmeštanje kabineta još jedan dokaz da Vlada Srbije brine o jugu Srbije, koji je najsiromašniji deo zemlje. Kada je u pitanju Prokuplje, kako je naveo Simonović dogovoreni su radovi na putnim pravcima Prokuplje - Žitni potok, u okviru kojeg će se klizišta srediti ove godine, a sledeće godine će se srediti kolovoz, zatim Prokuplje - Ribarska banja, Prokuplje - Blace, koji je u jako lošem stanju, a koji će biti rekonstruisan u 2019. godini.

Simonović je kazao da je dogovoreno i da izgrade projekat za izgradnju trim staze u Prokuplju, na brdu Hisar i pošalju Ministarstvu omladine i sporta.

Predsednik opštine Blace Milan Ćurčić zahvalio je ministrima Mihajlović i Udovičiću na tome što su održali sastanak sa njima i dali im čvrste garancije da će u saradnji sa lokalnim samoupravama pristupiti rešenju postojećih problema.

Predsednik opštine Žitorađa Ivan Stanojević kazao je da su sve zahteve izneli danas i da je dogovreno da se deo problema, koje je ocenio kao goruće, rešava u 2019. godini. Kada je u pitanju sportska infrastruktura, Stanojević je kazao da će Ministarstvo omladine i sporta izdvojiti 120 miliona dinara za izgradnju kupališnog kompleksa, za koji se završetak radova očekuje 23. septembra.

Prema rečima zamenika predsednika opštine Kuršumlija Nebojšе Jovićа, na sastanku su prenete sve želje jedne od najnerazvijenijih opština, kao i da su zadovoljni sa onim što im je ponuđeno da se uradi u 2019. godini, pre svega presvlačenje puta Rudare - Prolom banja. Dodao je i da će dve ulice u Kuršumliji biti rekonstruisane i naveo da će 2020. godine započeti rekonstrukcija puta Kuršumlija - Merdare, što je projekat od vitalnog značaja za tu opštinu.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva