:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Septembar 25, 2021   13:51

0

62

Mihajlović: Zelena agenda zajednički cilj Srbije i Izraela

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović sastala se danas sa Boazom Toporovskim, šefom poslaničke grupe partije Ješ Atid i potpredsednikom vladajuće koalicije u izraelskom parlamentu i sa njim razgovarala o saradnji dve države, sa posebnim osvrtom na klimatske promene i zelenu agendu.

 

"Naša dva naroda veže jako prijateljstvo i savezništvo. Verujem da naša politička i ekonomska saradnja može biti još bolja. Kada je reč o resoru koji vodim, zelena agenda i energetska tranzicija su naš nacionalni cilj, pripremili smo investicioni plan vredan 17 milijardi evra i otvoreni smo za saradnju sa izraelskim kompanijama", poručila je Mihajlovićeva.

Boaz Toporovski je istakao da je mnogo potencijala za unapređenje saradnje i odnosa, koji su oduvek bili prijateljski i dodao da Srbija može da računa na podršku Izraela.

Na sastanku je dogovoreno da će zajedno raditi na unapređenju saradnje između srpskih i izraelskih kompanija na polju obnovljivih izvora energije i zelene agende, saopšteno je iz Kabineta potpredsednice Vlade.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva