:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Avgust 05, 2019   15:32

0

169

Mihajlović: Želimo da najbolje firme grade "Moravski koridor"

Srbija želi da najbolje svetske kompanije grade "Moravski koridor", izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Posle sastanka sa predstavnicima Zapadnobačkog okruga i lokalnih samouprava Odžaka, Sombora, Kule i Apatina, Zorana Mihajlović je rekla da očekuje da će uskoro početi radovi na izgradnji Moravskog koridora.

"Moravski koridor povezuje centralnu Srbiju, povezuje najmanje pola miliona ljudi, povezuje dva koridora. Za nas je važno da što pre počnemo izgradnju Moravskog koridora", navela je ministarka nakon pitanja šta očekuje od javnog poziva za strateškog partnera za izgradnju tog koridora.

Izrazila je nadu da će najbolje svetske kompanije da se jave na poziv, koji je objavljen u ponedeljak, kao što se nada da iza tih kompanija stajati najbolje finansijske kuće.

Budući auto-put, čija je dužina 112 kilometara a širina 30 metara, imaće ukupno 139 objekata od toga 84 mosta, 26 nadvožnjaka i tri podvožnjaka, kao i 10 denivelisanih raskrsnica, odnosno petlji.

Ministarstvo traži strateškog partnera za izradu projekata za građevinsku dozvolu, izvođenje i izvedenog objekta, kao i izvođenje radova na izgradnji ove deonice auto-puta. 

Pravo učešća imaju domaća i strana pravna lica, a uslov je da podnosilac prijave ima obrt finansijskih sredstava u 2016., 2017. i 2018. godini od minimum milijardu evra.

Dodatni uslov je da podnosilac obezbedi Pismo o namerama od međunarodnih finansijskih institucija, banaka, ili drugih izvora finansiranja za finansiranje projekta Moravski koridor u iznosu od najmanje 400 miliona evra.

Rok za podnošenje prijava je 21 dan, a otvaranje prijava zakazano je 27. avgust.

Izvor: Танјуг

Mihajlović"Moravski koridor"
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva