:

:

TV Most

clock

Novembar 20, 2020   17:50

0

112

Mihajlović: Ziđin Bor jedna od najvažnijih investicija

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa Ðan Simingom, generalnim direktorom kompanije „Serbia Ziđin koper“, većinskim vlasnikom RTB-a Bor, koji je rekao da kompanija "Ziđin koper" planira da investira u Srbiju 1,26 milijardi dolara, dok ukupne planirane investicije ove i kompanije „Zijin majning" iznose preko tri milijarde dolara.

Mihajlović je istakla da je reč o jednoj od najvažnijih investicija u zemlji.

Ona je zahvalila ambasadi NR Kine, sa kojom je ostvarena uspešna saradnja i dobri rezultati u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, i izrazila uverenje da će se tako nastaviti i u Ministarstvu rudarstva i energetike.

„Ministarstvo je otvoreno i tu da vam bude podrška 24 sata, sedam dana u nedelji. Od vas očekujem da definišete strategiju razvoja obe kompanije, ukoliko je nemate očekujem da to pripremite, jer je investiranje i u „Ziđin koper“ i u „Ziđin majning“ za nas od izuzetnog značaja", navela je Mihajlović, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Ona je dodala da će podržati tekuće projekte i njihove investicije i planove za zaštitu životne sredine.

"Želimo da se projekti sprovode brže i efikasnije, jer svima nam je stalo do toga da imamo što više uspeha i da napravimo dobre rezultate. Mi smo partneri u ovom poslu i ono što radimo hoćemo da bude brže i efikasnije, to je u interesu i naše države i kompanije“, poručila je Mihajlović.

Ðan Siming je zahvalio na podršci Vlade i Ministarstva na projektima koje kompanija realizuje u Srbiji.

„Do sada smo u RTB Bor uložili 640 miliona dolara. Pored aktivnosti na proširenju i sanaciji postrojenja, ulažemo u zaštitu životne sredine i unapređujemo uslove i bezbednost na radu. Zasadili smo više od 56.000 sadnica u industrijskoj zoni, a za 88 odsto smanjili povrede na radu u ovoj godini", istakao je on.

Naveo je da je ta multinacionalna kompanija, koja posluje u 10 zemalja sveta, u Kini jedna od najvećih baza za proizvodnju zelene energije.

"Zaštita životne sredine jedan je od naših prioriteta i na tome radimo i u Srbiji. Vaša podrška u efikasnijoj realizaciji projekata nam je važna“, rekao je Ðan Siming.

Na sastanku je, između ostalog, bilo reči o trenutnim projektima - proširenju kapaciteta na površinskom kopu Veliki krivelj i aktivnostima na izgradnji novog flotacijskog postrojenja na površinskom kopu Južni revir, Majdanpek.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva