:

:

TV Most

clock

Mart 16, 2019   17:21

0

211

Mihajlovićeva i Areaz o napretku saradnje Srbije i Venecuele

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, sastala se sa ministrom spoljnih poslova Bolivarske Republike Venecuele Horheom Areazom, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji, i sa njim razgovarala o mogućnostima saradnje dve zemlje.

Zorana Mihajlović je istakla da Srbija i Venecuela imaju dobre prijateljske odnose, zahvalila je na podršci i principijelnom stavu Venecuele po pitanju Kosova i Metohije, saopšteno je iz kabineta potpredsednice Vlade.

"Pored dobrih političkih odnosa, sigurna sam da možemo poboljšati i ekonomsku saradnju i podeliti sa vama iskustva kada su infrastrukturni projekti i unapređenje poslovnog okruženja u pitanju. Politička i ekonomska stabilnost i reformisan zakonodavni okvir ključni su za nove investicije i privredni razvoj zemlje", rekla je ona.

Horhe Areaza istakao je zadovoljstvo zbog posete Srbiji, rekavši da pored solidarnosti i saradnje na političkom nivou, dve zemlje treba da realizuju konkretnu saradnju i u oblasti privrede.

"Vaše iskustvo u oblasti građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture nam je izuzetno dragoceno, posebno kad je realizacija velikih infrastrukturnih projekata u pitanju", rekao je Areaza.

Potpredsednica Mihajlović poklonila je ministru spoljnih poslova Venecuele azbuku u zlatovezu, rad naših žena sa sela, koje izrađuju tradicionalne srpske proizvode u okviru inicijative Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, NALED-a i Etno-mreže "Uposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima", navodi se u saopštenju.

Izvor: Танјуг

MihajlovićSrbijaVenecuela
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva