:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Januar 13, 2021   12:35

0

25

Mihajlovićeva i Lo Kašo: Puno potencijala za saradnju

Cilj Srbije je energetska stabilnost, a kroz izmene zakona biće formiran fond energetske efikasnost, najavila je danas ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

Kako je saopšteno, ona je prilikom susreta sa ambasadorom Italije u Srbiji Karlom Lo Kašom istakla da postoji značajan prostor za saradnju dve zemlje u sektoru rudarstva i energetike.

„Želimo da uradimo mnogo na polju energetske tranzicije, menjamo važne zakone i donosimo potpuno nov zakon o obnovljivim izvorima energije, takođe formiraćemo i fond energetske efikasnosti, kroz izmene zakona u ovoj oblasti. Naš cilj je energetska stabilnost, ne samo u gasnom, već i u ostalim sektorima. Za nas je izuzetno važno da stvaramo povoljno poslovno okruženje za nove investicije i dolazak privatnog kapitala. Vaše iskustvo i razmena znanja su nam od velike koristi“, izjavila je Mihajlović.

Ambasador Lo Kašo istakao je da je posvećenost poslu i reformama ministarke Mihjalović od velikog značaja za dalji privredni razvoj Srbije, jer su energetika i rudarstvo strateški važni sektori.

“Saglasni smo da su regionalna stabilnost, očuvanje zdravlja i ekonomije najvažniji prioriteti. Smatramo da je integracija regionalnog tržišta i privrede potrebna, posebno kada je reč o integraciji tržišta električne energije. Bilateralna saradnja Srbije i Italije je dobra, prošle godine ostvarili smo robnu razmenu u vrednosti većoj od tri milijarde evra i nastavićemo da pružamo podršku“, izjavio je Lo Kašo navodi se u saopštenju.

Izvor: Танјуг

Zorana MihajlovićLo Kašo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva