:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jun 19, 2019   15:06

0

214

Mihajlovićeva i Mondoloni o poseti Makrona Srbiji

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, danas je sa ambasadorom Francuske u Beogradu Frederikom Mondolonijem razgovarala o predstojećoj poseti predsednika Francuske Emanuela Makrona Srbiji i mogućnostima dalje saradnje u oblasti infrastrukturnih projekata.

Ambasador Mondoloni zahvalio je potpredsednici Vlade na odličnoj saradnji i posvećenosti zajedničkim projektima, rekavši da će tokom posete predsednika Makrona biti reči i o velikim infrastrukturnim projektima - koncesiji Aerodroma „Nikola Tesla“ od strane francuske kompanije „Vansi“, izgradnji postrojenja za preradu komunalnog otpada i proizvodnju toplotne i električne energije u Vinči, kao i izgradnji metroa u Beogradu.

Mihajlovićeva je, saopšteno je iz njenog kabineta, istakla da su koncesija beogradskog aerodroma i izgradnja postrojenja u Vinči projekti od nacionalnog značaja za Srbiju.

„Sigurna sam da ćemo u godinama ispred nas videti velike rezultate od koncesije Aerodroma 'Nikola Tesla'. Kao što ste upoznati, formirali smo i radnu grupu za realizaciju projekta izgradnje beogradskog metroa, u pitanju je najveći finansijski projekat u ovom delu Evrope i u narednom periodu donećemo odluke o načinu izgradnje i modelu finansiranja“, rekla je ona.

Sagovornici su se složili da je predstojeća poseta francuskog predsednika Makrona Srbiji od izuzetnog značaja za inače dobre bilateralne i prijateljske odnose dve zemlje. 

Izvor: T a n j u g

MondoloniMihajlovićFrancuskaMakronAerodrom Nikola teslaVansi
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva