:

:

TV Most

clock

Februar 26, 2019   16:02

0

167

Mihajlovićeva na deonici Ub-Lajkovac, radnika nema

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture danas je nenajavljeno obišla radove na jedinoj nedovršenoj deonicu na Koridoru 11 od Uba do Lajkovca, ali gotovo nikoga nije zatekla.

Na ovoj deonici zbog propusta izvođača ponovo se gradi 2,5 kilometara auto-puta, ali na 13 lokacija na kojima treba da se izvode radove, radnika i radova gotovo da nije bilo.

Glavni izvođač na ovoj deonici je kineska kompanija "Šangdong", podizvođač je "Energoprojekt", nadzor "Koridori Srbije", a projektantski nadzor Institut CIP.

"Danas se radi na svim gradilištima, radi se na istočnom i južnom kraju Koridora 10, ali nema radova na deonici Ub-Lajkovac i to je neprihvatljivo! Oblišli smo 13 lokacija i zatekli jedan bager i jedan kamion. Zbog nemara prethodnih izvođača sada ponovo moramo da gradimo ovaj deo auto-puta, a danas vidimo da na gradilištu nema nikog", istakla je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade je dodala da će hitno kontaktirati s ambasadorkom Republike Kine kako bi joj pomogla da kineska kompanija "Šangdong" ubrza radove na ovoj deonici.

"U pitanju je novac građana Srbije koji trošimo za gradnju ovog auto-puta i mora da se radi 24 sata. Ako danas može da se radi u Grdelici, onda može i mora i ovde", rekla je ona, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Mihajlovićeva je istakla da tokom januara i jakih mrazeva nije bilo moguće raditi, ali da danas nema nijednog razloga da se radovi ne izvode.

Deonica Ub-Lajkovac duga je ukupno 12,5 km.

Zbog velikih propusta izvođača ponovo mora da se izgradi 2,5 kilometara, a vrednost radova na sanaciji ovog dela je 1,2 milijarde dinara.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture podnelo je krivične prijave protiv svih odgovornih lica na ovoj deonici.

Izvor: Танјуг

Mihajlovićkoridorobilazak
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva