:

:

TV Most

clock

Septembar 05, 2019   19:27

0

182

Mihajlovićeva: Novi rekord, do 1. septembra 37,5 miliona vozila

Od početka 2019. do 1. septembra 2019. auto-putevima kroz Srbiju prošlo je 37.551.150 vozila, a potpredsednica Vlade Srbije i ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je u Srbiji i ove godine oboren rekord po broju automobila na auto-putevima.

"Od 1. januara 2019. do kraja letnje sezone 1. septembra auto-putevima kroz Srbiju bilo je 37.551.150 vozila, što je za 1,2 miliona vozila više nego prošle godine. I ovo je samo još jedan dokaz koliko smo bili u pravu insistiranjem na što većem ulaganju u saobraćajnu infrastrukturu. Još jednom smo pokazali da je Srbija saobraćajni centar regiona i da ulaganje u nove auto-puteve najbolji način za ekonomski rast", kaže Mihajlovićeva.

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, ona je istakla da se, prema procenama, očekuje da do kraja godine kroz Srbiju auto-putevima prođe oko 60 miliona vozila, što je više od 20 miliona vozila više nego 2014. godine.

Potpredsednica Vlade naglašava da je na ovogodišnje povećanje prometa najviše doprinelo završetak auto-puta kroz Grdeličku klisuru i puštanje u saobraćaj auto-puta Miloš Veliki od Obrenovca do Preljine, odnosno Čačka.

"Samo tokom leta kroz Srbiju je prošlo ukupno 12,5 miliona vozila, a samo kroz Grdeličku klisuru od početka naplate putarine 15. juna nešto više od dva miliona vozila! Svi ovi rezultati obavezuju da moramo i dalje da gradimo nove autopute, ali i da ulažemo u njihovo održavanje kako bismo sačuvali bezbednost putnika. Veći prihodi od putarine omogućavaju i nova ulaganja u sadržajno obogaćivanje naših auto-puteva", navela je Mihajlovićeva.

Izvor: Танјуг

Mihajlovićsaobraćajrekord
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva