Mihajlovićeva: Osuda nasilja ispred Skupštine, poštujmo mere sprečavanja širenja zaraze

:

:

TV Most

clock

Jul 08, 2020   8:00

0

50

Mihajlovićeva: Osuda nasilja ispred Skupštine, poštujmo mere sprečavanja širenja zaraze

Potpredsednica Vlade Srbije prof. dr Zorana Mihajlović najoštrije je osudila sinoćni nasilni pokušaj upada u Skupštinu. Ona je pozvala sve građane Beograda i Srbije da se pridržavaju i da poštuju sve mere koje je Krizni štab doneo u cilju suzbijanja epidemije korona virusa, jer će samo na taj način sačuvati i sebe i druge.

"Pozivam sve građane na odgovornost i ozbiljnost! Pozivam sve građane da ne pribegavaju bilo kakvom nasilju! Nošenje maski, poštovanje distance i odgovornost za svoje zdravlje i zdravlje drugih jedini je način kako bismo se izborili sa razbuktalom epidemijom korone. Koliko je situacija ozbiljna najviše govori podatak da su gotovo sve bolnice u Beogradu, kao i u drugim gradovima prepune pacijenata obolelih od korone. Molim sve da najozbiljnije shvate situaciju i da neodgovornim ponašanjem ne otežavaju posao lekarima i medicinskom osoblju koji se 24 sata bore za zdravlje naših građana", navodi Mihajlovićeva.

Ona je navela i da svaki pokušaj političke zloupotrebe situacije sa epidemojom neće biti ništa drugo nego kockanje sa zdravljem građana.

"Organizovati bilo kakve političke proteste u vreme kada su nam bolnice prepune zaraženih bio bi vrhunac neodgovnosti. Oni koji pozivaju na mitinge i proteste moraće i da prihvate odgovornost za zdravlje građana koje okupljaju, a bilo bi lepo i da propuste kola Hitne pomoći. Apelujem na građane da ukoliko i žele da iskažu svoje nezadovoljstvo da to čine noseći masku i poštujući distancu, jer je to najbolji način da sačuvaju svoje zdravlje i zdravlje drugih", kaže Mihajlovićeva.

Izvor: RTV

protest u BeograduZorana Mihajlović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva