:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Decembar 17, 2020   21:17

0

229

Mihajlovićeva: Počinju reforme i u EPS-u

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, najavila je da će, na osnovu zaključka koji je Vlada usvojila, posle "Srbijagasa" otpočeti proces reformisanja i u "Elektroprivredi Srbije".

 

Zorana Mihajlović je rekla da se prenosom imovine i prelaskom zaposlenih koji rade na održavanju distributivnog sistema iz JP EPS u EPS Distribuciju stvaraju uslovi da se dobije potpuno nezavisni operator distributivnog sistema, navodi se u saopštenju ministarstva.

"Pored usklađivanja EPS Distribucije sa Zakonom o energetici i dobijanja licence od Agencije za energetiku za delatnost koju obavlja, ovaj proces je važan i zbog bolje kontrole troškova i smanjenja gubitaka na distributivnoj mreži", kaže ministarka rudarstva i energetike.

Usvojeni plan, pored prenosa imovine i prelaska zaposlenih iz Tehničkog centra JP EPS u operatora distributivnog sistema, uključuje i prenos udela u EPS Distribuciji sa JP EPS na Republiku, izdavanje licence, kao i usklađivanje akata EPS Distribucije.

Rok za početak rada operatora distributivnog sistema u potpunosti u skladu sa Zakonom o energetici je 1. maj 2021. godine.

Izvor: RTS

Zorana MihajlovićEPS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva