:

:

TV Most

clock

Jul 21, 2019   11:28

0

77

Mihajlovićeva ponosna na radnike na "Koridoru 10"

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinanstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović završila je juče četvrodnevnu posetu istočnom kraku "Koridora 10" ka Bugarskoj tokom koje je bila smeštena u kampu "Koridora Srbije" u Beloj Palanci.

Poslednjeg dana posete Mihajlovićeva je imala finalni sastanak sa izvođačima građevinskih radova na poslednjoj deonici auto-puta od Proseka do Crvene reke. Ona je navela da će kompletan južni krak "Koridora 10" ka Bugarskoj biti završen na jesen, ali je posebno istakla probleme koje Vlada Srbije i Koridori Srbije imaju sa grčkom kompanijom "Aktor", saopšteno je iz Ministarstva.

Zorana Mihajlović sa radnicima na istočnom kraku "Koridora 10"

"Imali smo probleme sa kompanijom 'Aktor' koja dolazi iz nama prijateljske Grčke i nadam se da više nikad nećemo imati probleme kao što smo ih imali s njima. Budite uvereni da ćemo obavestiti sve međunarodne finansijske organizacije kroz šta smo sve prošli sa kompanijom Aktor", istakla je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade sastala se u Dimitvorgradu i sa bugarskim ministrom transporta Rosenom Željazkovim. Glavna tema razgovora bila je kako smanjiti gužve na granici za građane i privredu, a bugarski ministar je najavio da će auto-put od Sofije do granice sa Srbijom biti završen 2021. godine.

Na kraju posete, ministarka Zorana Mihajlović se na trasi auto-puta ispred tunela Bancarevo sastala sa više od stotinu radnika koji su došli da je pozdrave.

"Najviše sam ponosna na vas, na sve što ste do sada uradili ovde u Bancarevu, na sve što ste uradili na svim auto-putevima kroz Srbiju i na južnom i na istočnom kraku 'Koridora 10'", istakla je Mihajlovićeva u razgovoru sa radnicima.

Ministarku Mihajlović je zanimalo da li radnici dobijaju plate na vreme i kakvi su uslovi rada i zaštita na gradilištu. Ministarka se zahvalila svim radnicima i naglasila da bez njih ne bismo uspeli da završimo najvažniju drumsku saobraćajnicu koja nas povezuje sa regionom i EU.

"Vi ste za mene najvredniji deo ovog projekta, bez vas ne bismo imali ovo što već danas imamo i hvala vam na svemu što ste uradili za Srbiju", istakla je Mihajlovićeva.

Izvor: RTS

Mihajlovićkoridorradnici
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva