:

:

TV Most

clock

Februar 18, 2020   16:35

0

55

Mihajlovićeva sa britanskom ambasadorkom o Moravskom koridoru

Izgradnja Moravskog koridora, saradnja u oblasti vazdušnog saobraćaja, kao i zajednički projekat u cilju unapređenja rodne ravnopravnosti u Srbiji bile su teme sastanka ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović sa ambasadorkom Velike Britanije u Srbiji Šan Meklaud.

 

Zorana Mihajlović je istakla da je Moravski koridor izuzetno važan za Srbiju, te da je saradnja sa kompanijama "Behtel" i "Enka", koje su među najboljim svetskim firmama, veoma dobra.

"S obzirom na to da zajednički realizujemo ovaj značajan projekat, želim da vas izvestim da sve teče po ugovorenoj dinamici. Izrada tehničke dokumentacije za uređenje Morave je u toku, radi se eksproprijacija na preostalim sekcijama, u završnoj smo fazi pregovora za sporazum o zajmu", rekla je Mihajlovićeva.

Na sastanku je bilo reči i o projektu "Rodno odgovorno upravljanje", koji Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost realizuje sa resornim ministarstvima i UN Women, a koji se finansira iz britanskog Fonda za dobru upravu, te potrebi zajedničke saradnje u borbi protiv rodnih stereotipa.

Sagovornice su se saglasile da se u najskorijem roku potpiše i sporazum o vazdušnom saobraćaju između dve države, s obzirom na to da su se za to stekli uslovi nakon Bregzita.

Ambasadorka Meklaud izrazila je zadovoljstvo zbog uspešne saradnje sa ministarstvom na čijem je čelu Mihajlovićeva.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva